BLOX Review – Mijn ervaring met deze crypto app

Er zijn meerdere crypto brokers waar wij Nederlanders kunnen handelen in cryptocurrency. Het bekendste en goedkoopste platform is Bitvavo, maar er zijn ook voldoende andere cryptobedrijven.

BLOX Review
BLOX Logo (Weareblox.com)

Je hebt misschien wel eens gehoord van de WeAreBLOX app?. Dat is een app voor alle smartphones, maar ook direct een gelimiteerde broker. De app werd uitgebracht door het inmiddels beroemde BTC Direct. De BLOX app maakt het eenvoudig om te handelen in cryptomunten. Het kopen en verkopen van cryptmunten is nog nooit zo simpel geweest, maar de WeAreBLOX app komt wel met flinke limieten. Geld storten kan onder andere met iDeal en het bedrijf is geregistreerd bij de De Nederlandsche Bank.

BLOX accepteert geen nieuwe gebruikers meer totdat alle problemen met de app zijn opgelost. Tot die tijd kan je handelen bij het goedkopere Bitvavo platform. Klik hier om jezelf te registreren en ontvang 10 euro gratis.

Beperkingen van WeAreBLOX

De WeAreBLOX app is handig in gebruik, maar komt met enkele beperkingen. Zo kan je alleen euro in- en uitstappen, je kan dus geen cryptocurrency uitgeven, storten of opnemen. Hierdoor is het ook niet mogelijk om rente te ontvangen over je crypto’s. Voor de serieuzere crypto investeerder zijn dit ingrijpende beperkingen.

Verder zijn er veel negatieve BLOX reviews te vinden op het internet, omdat de app een hoop mankementen vertoond. Dit wordt echter door het ontwikkelingsteam opgelost. Als allerlaatst zijn de kosten van 1% per transactie onnodig hoog.

Tussen de negatieve reviews zitten ook positieve reviews verstopt met een code voor 10 euro. Dit geeft een vertekent beeld, want deze reviews zijn alleen positief zodat jij de code gaat gebruiken en zij er 10 euro voor ontvangen.

Ben je van plan om weinig te doen met je crypto en vind je hoge kosten niet zo erg? Dan kan je wachten tot de registraties weer opengaan. Wil je meer uit je crypto halen dan kan je beter overstappen naar het Bitvavo platform.

BLOX alternatief: De goedkopere en stabielere Bitvavo Exchange

Wil je een 4x goedkoper platform, waarbij je ook nog rente ontvangt over je crypto? Ontdek de Bitvavo Exchange. Handel nu €10.000 gratis en ontvang 10 euro welkomstbonus.

Voordelen van de BLOX app

Niet denken dat wij heel negatief zijn in deze BLOX review over de WeAreBLOX app. De app heeft namelijk ook een hoop voordelen:

  • Klantenservice is dagelijks bereikbaar en Nederlandstalig.
  • Geld direct laten uitbetalen op jouw bankrekening.
  • Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  • Ideaal voor beginnende cryptohandelaren.
  • Jarenlange ervaring in de cryptobranche.
  • Geld storten met iDeal.
  • BLOX B.V. staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Aanbod aan cryptomunten

BLOX app
BLOX app. Bron: Weareblox.com

De WeAreBLOX applicatie beschikt over een overzichtelijk design. De gebruiker kan in één oogopslag alle koersen bestuderen en de portfolio inzien. De transacties worden binnen vier seconden verwerkt, waardoor er in theorie snel kan worden gehandeld. Het aanbod aan cryptomunten is de laatste jaren flink gegroeid. Het is momenteel mogelijk om 75+ verschillende cryptomunten te kopen en verkopen. Enkele bekende munten zijn Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dogecoin, VeChain, Waves, Icon en Polkadot. De prijzen van de cryptocurrency worden duidelijk aangegeven, wat handelen nog gemakkelijker maakt bij BLOX.

BLOX accepteert momenteel geen gebruikers uit Nederland en België. Wanneer de registraties weer opengaan, moet een gebruiker wel de beschikking hebben over een geldig legitimatiebewijs, zoals een paspoort of ID-kaart. BLOX is van plan om zich binnenkort ook te gaan richten op andere Europese landen, waaronder Duitsland en Spanje. Maar een stabiele app heeft momenteel voorrang.

Registeren bij BLOX

Een gebruiker zal zich eerst even moeten registreren via de BLOX app. Het aanmaken van een eigen handelsaccount is gemakkelijk en duurt maximaal enkele minuten. Allereerst zal jij de app moeten downloaden. De WeAreBLOX app is gratis beschikbaar in de App Store en de Google Play Store. De installatie gaat snel, waardoor je direct de app kan openen. Registreer jezelf (wanneer de registraties weer opengaan) vervolgens met jouw e-mailadres of sociale media-account. Een gebruiker van BLOX moet minimaal 18 jaar oud zijn.

Nadat de registratie is voltooid krijgt de gebruiker een mailtje in de mailbox. Klik op de bevestigingslink en je zal direct weer terugkeren in de applicatie. Een gebruiker zal zijn identiteit moeten bevestigen bij een storting van 250 euro of meer. Je kan gemakkelijk een kopie van jouw identiteitsbewijs opsturen via de app. De ID-verificatie neemt maximaal een half uurtje in beslag. Een gebruiker kan vervolgens ook nog een 2FA gebruiken, oftewel een twee factor authenticator. Wij raden je aan om dat altijd te doen, zodat jouw account goed beveiligd is voor hackers.

Geld storten bij BLOX

Cryptocurrency kopen is alleen mogelijk wanneer jij over voldoende budget beschikt op jouw BLOX account. Je kan het saldo aanvullen door een storting te verrichten. De broker biedt verschillende betaalmethodes aan. Je kan bijvoorbeeld geld storten met iDeal, VISA en een bankoverschrijving. Let op, de laatste optie duurt wel wat langer.

Stortingen met iDeal en via een bankoverschrijving zijn gratis. De gebruiker zal over een storting met VISA nog 1,5% transactiekosten moeten betalen. Het is vervolgens mogelijk om meteen cryptomunten te kopen in de BLOX app. Een groot voordeel is dat het minimale stortingsbedrag slechts één euro bedraagt. Het toont wederom aan dat BLOX geschikt is voor iedere portemonnee.

Een geverifieerd account biedt de mogelijkheid om tot 25.000 euro per dag te storten. Het maandlimiet bedraagt momenteel 300.000 euro.

BLOX alternatief: De goedkopere en stabielere Bitvavo Exchange

Wil je een 4x goedkoper platform, waarbij je ook nog rente ontvangt over je crypto? Ontdek de Bitvavo Exchange. Handel nu €10.000 gratis en ontvang 10 euro welkomstbonus.

BLOX uitbetaling

Het kan zijn dat jij een mooie winst hebt gemaakt op de aangekochte cryptomunten. Je kan de munten in één klap verkopen en het bedrag zal direct op jouw account verschijnen. Daarna is het mogelijk om een uitbetaling aan te vragen. Ga naar de Kluis, klik op de knop Saldo en vraag de BLOX uitbetaling aan. Het kan zijn dat jouw bankgegevens nog niet bekend zijn bij BLOX, dan zal je de gegevens nog moeten invullen. De uitbetalingen nemen één tot drie werkdagen in beslag.

Als jij al een storting hebt verricht met iDeal, dan is jouw rekeningnummer wel bekend bij de broker. In dat geval zal de uitbetaling net iets sneller verlopen, maar het kan ook zomaar drie werkdagen duren. Normaliter duurt een uitbetaling rond de 48 uur.

Handelen op BLOX

De WeAreBLOX app heeft als doel om cryptohandel voor iedereen mogelijk te maken. Eenvoud, overzicht en gemak zijn dan ook de speerpunten van het bedrijf en het is minder gericht op de gebruiker die meer wil. Dat is ook duidelijk te merken aan de vormgeving van de app. Zodra een gebruiker inlogt kan de persoon direct een keuze maken uit diverse pagina’s.

Het is mogelijk om crypto te kopen, verkopen of gewoon op jouw kluis te bekijken. In de kluis worden vanzelfsprekend de aangekocht cryptomunten opgeslagen. Geld storten is eenvoudig en uitbetalingen worden snel verwerkt door BLOX. Er is ook geavanceerde informatie beschikbaar voor de kenners. Als je cryptomunten wilt kopen, dan klik jij eerst de desbetreffende munt aan. Bepaal vervolgens het bedrag en binnen vier seconden staan de cryptomunten in jouw kluis. De snelheid is een groot voordeel, aangezien de koersen vrijwel iedere seconde veranderen.

Let op: Als je BLOX wil gebruiken om echt te handelen dan kan het door de hoge kosten van 1% duurder uitpakken dan je eigenlijk zou willen. WeAreBLOX is meer geschikt voor een eenmalige investering.

Is BLOX betrouwbaar?

Veiligheid is vanzelfsprekend erg belangrijk als het gaat om handelen in cryptocurrency. Gekochte cryptomunten worden in jouw persoonlijke kluis geplaatst. Je kan de kluis dan ook vergelijken met een wallet. Het is echter niet een persoonlijke wallet, want de kluis staat onder het beheer van BLOX. Dat betekent ook dat het bedrijf verantwoordelijk is voor de beveiliging.

De starter heeft er wel veel voordelen bij, aangezien er geen ingewikkelde problemen met wallets opgelost hoeven te worden. Als je wat meer wil met crypto dan is het verstandiger om BLOX links te laten liggen vanwege de kosten en beperkingen.

Je kan als gebruiker van BLOX wel opgelucht ademhalen. Het bedrijf beschikt over jarenlange ervaring binnen de cryptowereld en is gevestigd in Nijmegen. BLOX moet zich houden aan diverse strenge richtlijnen, zowel de Nederlandse als de Europese regelgeving.

BLOX alternatief: De goedkopere en stabielere Bitvavo Exchange

Wil je een 4x goedkoper platform, waarbij je ook nog rente ontvangt over je crypto? Ontdek de Bitvavo Exchange. Handel nu €10.000 gratis en ontvang 10 euro welkomstbonus.

Klantenservice

De klantenservice van BLOX is 365 dagen per jaar bereikbaar. Het bedrijf is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 uur tot 22:00 uur. In het weekend is de support bereikbaar van 12:00 uur tot 17:00 uur. De klantenservice kan je het snelste bereiken door een berichtje te sturen via de sociale media of het contactformulier. Het is ook mogelijk om telefonisch contact te zoeken met een medewerker van BLOX.

Transactiekosten

Gemak komt met een prijs en dat is duidelijk te merken bij de WeAreBlox app. De app zelf is gratis, maar de gebruiker moet wel transactiekosten betalen. De broker berekent een fee van 1% over iedere order.

De gebruiker ziet bij aankoop van de cryptomunten ook precies om wat voor een transactiebedrag het gaat. De kosten zijn dus zeer transparant. Mocht een gebruiker voor 100 euro aan Bitcoin kopen, dan zal er 1 euro worden ingehouden door BLOX.

Conclusie BLOX review

Marktkapitalisatie

Beginner-proof
Handelskosten en transparantie
Functionaliteiten
Support

Samenvatting

De WeAreBLOX app is 100% beginner-proof en perfect geschikt voor alle leeftijden (boven de 18). Dit komt echter met een hoop limieten en beperkingen. Je bent niet meer je eigen bank bij BLOX en je kan in feite niets met je crypto, behalve kopen en verkopen. Leuk voor de beginner, niet interessant voor iemand die meer wil.

De kosten van 1% zijn hoog, maar zeker niet het allerhoogst. Er zijn goedkopere aanbieders, maar ook duurdere. Alles wordt wel transparant getoond en dat is zeker niet gebruikelijk in deze markt.

Qua functionaliteiten is de app dus beperkt en kan je er weinig mee. Support krijgt 4 sterren, het kan soms een aantal dagen duren voordat je antwoord krijgt door de drukte. Maar je wordt niet genegeerd.

3.5
Hoeveel kost de BLOX applicatie?

De BLOX applicatie kan iedereen gratis downloaden in de App Store en de Google Play Store. Echter zijn de transacties niet gratis. De gebruiker moet een fee van 1% over iedere transactie betalen. Dit is redelijk hoog als je het vergelijkt met andere brokers.

Hoeveel munten verkoopt Blox?

BLOX verkoopt momenteel 75+ verschillende cryptomunten. De bekendste cryptomunt is Bitcoin, maar er zijn ook nog voldoende interessante altcoins verkrijgbaar. Het is ook mogelijk om meerdere munten te kopen en in de kluis te bewaren.

Is BLOX betrouwbaar?

Ja, BLOX is een betrouwbare aanbieder van cryptocurrency. De broker beschikt over een registratie bij de Kamer van Koophandel en een vestiging in Nijmegen. Daarnaast staat het bedrijf ook geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.