Litecoin koers live in euro - Actuele Litecoin (LTC) waarde

€66.17

2.74% (24u)
Laagst €64.03
Hoogst €66.54
 • Marktkap. €4.95 B
 • Volume €330.08 M
 • ATH €376.54
 • ATH(% Change) -82.43%
 • ATH Date 2021-05-10

Loading Data
Please wait, we are loading chart data
Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

Litecoin kopen, verkopen of verhandelen

# Exchange Handelspaar Prijs Volume (24u) Bijgewerkt Trust Score

De actuele Litecoin koers en waarde met grafiek, volume en exchanges voor analyses. Litecoin rekenmachine, kopen en verkopen. De live Litecoin prijs in LTC-EUR is op dit moment: €66.17 En heeft een totale marktkapitalisatie van €4.95 B. De afgelopen 24 uur is de Litecoin prijs in euro met 2.74% gestegen.

Bepaal aan de hand van de koers of dit het juiste moment is om te kopen of juist te verkopen. Sla deze pagina op in je favorieten om direct de Litecoin (LTC) koers bij de hand te hebben.

Live Top 3 Aanbieders Litecoin Kopen


Live Top 3 Aanbieders Litecoin Verkopen


Litecoin kopen met iDEAL – hier doe je dat

Wat is Litecoin ook alweer?

Litecoin (LTC) is een alternatieve cryptomunt die in oktober 2011 werd gelanceerd door Charlie Lee, een voormalige werknemer van Google. Litecoin is afgeleid van Bitcoin maar zeker niet hetzelfde. Zo werkt het valideren van transacties op een andere manier en worden blokken sneller aan de blockchain toegevoegd dan bij Bitcoin het geval is. Litecoin wordt gezien als een van de eerste succesvolle alternatieve cryptocurrencies en had in eerste instantie veel investeerders. Tegenwoordig (december 2021) zijn ze iets minder populair. Op moment van schrijven heeft de munt een marktkapitalisatie van meer dan 9 miljard euro, waarmee het de op 22 na grootste cryptomunt ter wereld is. Litecoin is dus nog altijd een grote speler op de crypto exchanges en de moeite van het investeren waard. In dit artikel vertellen we je waar je Litecoin kunt kopen en hoe je makkelijk met iDEAL kunt betalen.

Wat is de makkelijkste manier om Litecoin te kopen?

De meest eenvoudige manier is door gebruik te maken van een online broker. Dit is een tussenpersoon die voor jou je geld investeert in een cryptocurrency. Dit is ook mogelijk voor Litecoin. Het enige waar jij je zorgen over hoeft te maken, is dat je het juiste moment kiest om mee te doen. Je hoeft alleen maar een account aan te maken, daar geld op te zetten en je kunt Litecoins kopen. Ook kun je gebruik maken van een crypto exchange. Dit is een online beurs voor cryptocurrencies. We geven je een paar online brokers en exchanges waar je uit kunt kiezen.

Bybit (exchange)

Bybit is de grootste en bekendste cryptobeurs ter wereld. Het bedrijf werd in 2017 opgericht en komt oorspronkelijk uit China. Het is in rap tempo ook de Europese markt aan het veroveren. Het grote voordeel van Bybit is dat je er bijzonder veel verschillende cryptomunten kunt verhandelen. Bij Bybit heb je een geïntegreerde wallet. Die hoef je dus niet apart aan te maken, tenzij je natuurlijk liever een hardware wallet hebt. Een klein nadeel is dat Bybit een vrij ingewikkelde interface heeft waar veel traders even aan moeten wennen. Naast crypto’s kun je ook handelen in Forex, grondstoffen, EFT’s en gewone aandelen. Ook kun je je laten uitbetalen in crypto’s en niet alleen in fiat geld.

eToro (online broker)

Deze broker is met name geschikt voor beginnende traders. Naast Litecoin kun je ook investeren in 25 andere cryptocurrencies. Met miljoenen gebruikers wereldwijd is eToro een van de meest populaire crypto brokers. Een groot voordeel van eToros is dat je een gratis demo account kunt openen waarmee je eerst even kan oefenen in het handelen in crypto. De minimale inleg voor een account bij eToro is €42,-. Verder is eToro bijzonder goed beveiligd en hebben ze een waarmerk van de Britse FCA (Financial Conduct Authority).

Libertex (online broker)

Libertex is tevens een broker. Het bedrijf bestaat al sinds 1997 en was dus ook al voor het ontstaan van cryptocurrencies actief. Daardoor hebben ze veel ervaring en is het een betrouwbare broker. Ook hebben ze een waarmerk van de CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission). Het platform is gebruiksvriendelijk en makkelijk te gebruiken, hoewel het er niet zo gelikt uitziet als bijvoorbeeld eToro. Je kunt er handelen in meer dan 250 cryptomunten. Libertex vraagt om een minimale inleg van €100,-.

Overige brokers en exchanges

Behalve deze drie voorbeelden zijn er nog andere brokers en exchanges waar je met iDEAL Litecoins kunt kopen. Dit zijn over het algemeen Nederlandse of in ieder geval Europese bedrijven, aangezien iDEAL in veel andere landen geen gebruikelijke manier van betalen is. Je kunt ook terecht bij: Bitcoin Meester, Bitvavo, BTC Direct en Anycoin Direct. Het kan geen kwaad om even op de websites van deze bedrijven te bekijken of ze ook toeslagen rekenen voor betalingen met iDEAL, dit verschilt nog wel eens.

Hoe koop je dan vervolgens Litecoin met iDEAL?

Bij de drie voorbeelden die we net genoemd hebben kun je dus met iDEAL Litecoins kopen. Dat gaat vrij simpel. Je maakt een account aan waar je met iDEAL geld naartoe stuurt. Vervolgens kun je met dat geld Litecoins gaan kopen op de websites van de platformen die we net genoemd hebben. Hoe je dat precies doet wordt stapsgewijs op deze websites aangegeven. Goed om te onthouden is dat de afkorting voor Litecoin LTC is.

Wil jij Litecoin kopen of wil je de beste plek vinden om LTC te verkopen? Bekijk dan hierboven een overzicht van alle LTC exchanges waar Litecoin kopen verkopen en verhandelen mogelijk is.

Klik op de exchange naam om een account aan te maken.

Bekijk hier een uitleg hoe je cryptomunten kan kopen.

Alle Litecoin Exchanges

Bij de bovenstaande Litecoin (LTC) exchanges kun je eenvoudig LTC traden. Het volume en de prijs wordt regelmatig bijgewerkt met actuele data.

€20 Gratis + €10.000
Bitvavo Bonus
Ontvang €20 Gratis Crypto + €10.000 Gratis Handelen
Ontvang nu 20 euro gratis bij Bitvavo en handel nu de eerste € 10.000 volledig gratis...Show More
Ontvang nu 20 euro gratis bij Bitvavo en handel nu de eerste € 10.000 volledig gratis bij Bitvavo. Show Less

Litecoin koers in euro

Bekijk de Litecoin koers in euro live wanneer het jou uitkomt. Gebruik de tabbladen om ook alle historische informatie te bekijken en eenvoudig de koers om te rekenen. Je kan de LTC waarde tot 1 jaar terug in het verleden bekijken.

Litecoin koersgrafiek

Gebruik de Litecoin (LTC) koersgrafiek om niet alleen de actuele koersbeweging te bekijken, maar ook om analyses los te laten.

Waarom stijgt de Litecoin koers?

Een stijging in de koers van Litecoin kan vele oorzaken hebben. Een ding dat zeker is, is dat er meer vraag is naar Litecoin dan aanbod. Meer mensen willen Litecoin kopen, en minder mensen zijn geneigd om te verkopen. Hierdoor moeten kopers tegen elkaar opbieden en wordt de prijs hoger.

Redenen voor een koersstijging kan zijn:

 • Er zijn positieve nieuwsberichten over Litecoin of over cryptocurrency in het algemeen.
 • Er heerst een positief sentiment en kopers beïnvloeden elkaar.
 • Fear Of Missing Out slaat in, de LTC koers stijgt hard, en investeerders zijn bang om de boot te missen. Hierdoor blijft de koers alsmaar stijgen.
 • Er is een evenement aangekondigd, zoals een halving, een hard fork of een nieuwe functionaliteit.
 • Er heerst angst, zoals oorlogen, crisissen of devaluatie van valuta’s. Mensen zoeken dan naar alternatieve investeringen, zoals crypto.

Waarom daalt de Litecoin koers?

Dit is exact het omgekeerde van wat er gebeurd bij een stijging. Als de Litecoin koers daalt dan zijn er meer verkopers dan kopers. Hierdoor moeten de verkopers de prijzen verlagen en willen kopers niet meer betalen dan nodig is.

Redenen voor een koersdaling kan zijn:

 • Er zijn negatieve nieuwsberichten over LTC of over cryptocurrency in het algemeen.
 • Er heerst een negatief sentiment en verkopers beïnvloeden elkaar.
 • Een evenement is geweest, vlak voor een evenement stijgen vaak de koersen, maar op de dag zelf of daarna zaken de prijzen.
 • Er is een grote hack geweest, waarbij veel cryptocurrency buit is gemaakt.
 • Grote hoeveelheid crypto wordt gedumpt op de markt door whales.
 • Een grote organisatie blijkt een scam te zijn en gaat ervandoor met alle crypto, goud of aandelen.
 • Een groot project is geklapt.
 • Een bedrijf is failliet gegaan.

Bekijk hier een uitleg hoe je cryptomunten kan kopen.

Litecoin technische analyse

Gebruik de Litecoin technische analyse als extra instrument om te bepalen of Litecoin kopen of verkopen nu een goed idee is.

Alle Litecoin Exchanges:

Bij de volgende Litecoin (LTC) exchanges kun je eenvoudig LTC traden. Het volume en de prijs wordt regelmatig bijgewerkt met actuele data.

Historische Litecoin Data

Ben je bezig met het analyseren van grafieken en heb je hierbij ook historische data nodig? Bekijk de Litecoin historie tot 1 jaar terug. Klik hiervoor op het tabblad Historie.

Litecoin omrekenen naar euro

Eenvoudig LTC naar EUR en euro naar Litecoin omrekenen. Gebruik onze cryptocurrency rekenmachine om te rekenen met alle cryptovaluta tegen de euro of dollar. Klik hiervoor op het tabblad Rekenmachine.

Op deze pagina vind je alle informatie over de cryptovaluta Litecoin (LTC) om simpelweg de actuele Litecoin prijs te zien of om technische analyses uit te voeren. Marktkapitalisatie biedt alle instrumenten om gedegen onderzoek te doen naar de markt met live en historische data. Denk hierbij aan:

 • Interactieve Litecoin grafieken, waarbij tot 1 jaar in het verleden gekeken kan worden
 • Officiële LTC informatie als de website, whitepaper en andere officiële kanalen
 • Historische data waarbij per datum de prijs, het volume en de marktkapitalisatie bekeken kan worden
 • Blijf op de hoogte van de laatste Litecoin nieuws via onze geïntegreerde koppeling met Twitter

Verder tonen wij waar je Litecoin kopen kunt en laten wij de exchanges zien waarop je LTC kunt verhandelen. Daarbij wordt ook het volume getoond van de afgelopen 24 uur. Wij werken alleen met actuele data.

Meer Litecoin informatie en artikelen:

Litecoin Nieuws:

Twitter nieuws over Litecoin vind je via het tabblad Nieuws.

Laat weten wat jij van Litecoin vindt via het tabblad Comments.

De Litecoin koers wordt bepaald door middel van vraag en aanbod op alle exchanges ter wereld die LTC aanbieden. Van alle prijzen wordt het gemiddelde genomen en dat is de Litecoin koers in euro.