Beste Crypto Exchanges

Als jij crypto en Bitcoin wil gaan traden dan heb je een betrouwbare crypto exchange nodig. Dit is vaak een persoonlijke keuze op basis van jouw handelsstrategie en kan een moeilijke beslissing zijn. Zeker door het feit dat er heel erg veel crypto exchanges zijn om uit te kiezen.

Op deze pagina tonen wij de 5 beste crypto exchanges die je als Nederlander of Belg kan gebruiken om je crypto te verhandelen. Wij vergelijken op deze pagina de belangrijkste punten, zoals het aanbod, de handelskosten en de tools om te kunnen handelen. Uiteraard kan je ervan uitgaan dat je gewoon iDEAL of Bancontact kan gebruiken ;)!

Wat is een crypto exchange?

Je kan een crypto exchange vergelijken met een wisselkantoor voor cryptovaluta. Een exchange platform brengt kopers en verkopers van crypto bij elkaar, zodat men eenvoudig kan handelen in crypto. Wanneer jij bijvoorbeeld een crypto koopt bij een exchange, dan vervult iemand aan de andere kant jouw order door de gewenste munt te verkopen. Op basis van dit vraag en aanbod principe komt een prijs voor een bepaalde crypto tot stand.

Verwar een exchange niet met een crypto broker. Hoewel het lijkt dat ze hetzelfde doen, is dit niet helemaal waar. Een broker is namelijk een extra tussenpersoon tussen jou en de exchange. Als tussenpersoon berekenen ze een extra percentage boven op de aan- of verkoopprijs. In ruil daarvoor krijg jij een gemakkelijk platform, makkelijke betaalmethodes en goede ondersteuning.

In dit artikel zullen wij ons dus focussen op de vijf beste crypto exchanges, en laten we de echte brokers achterwegen.

Overzicht top 5 exchanges van Nederland

  1. Bitvavo: Marktleider in Nederland voor beginners en ervaren handelaren, goedkoop en makkelijk storten en opnemen.
  2. Binance: Grootste exchange ter wereld, goedkoop en veel financiële mogelijkheden met je crypto.
  3. ByBit: Futures handel only platform, alleen geschikt voor ervaren handelaren en lage kosten.
  4. KuCoin: Uitgebreid platform en groter aanbod van coins.
  5. Coinbase Pro: Bekende naam, maar hoge kosten.

#1 Bitvavo

Bitvavo is een crypto exchange van Nederlandse bodem, die ook broker functionaliteiten aanbiedt. Dit heeft geleid tot een enorm succes in Europa en Bitvavo is inmiddels uitgegroeid tot de marktleider in Nederland en België.

Doordat het platform zowel een exchange als een broker omgeving aanbiedt, spreekt het platform zowel beginnende als ervaren traders aan. De broker omgeving biedt de eenvoud die je van een broker mag verwachten, maar de lage handelskosten van een exchange. Hierdoor ben je hier in vergelijking met Litebit minimaal 8 keer goedkoper uit en kan je sneller rendementen behalen.

Voor ervaren crypto handelaren is een geavanceerde handelsplatform beschikbaar inclusief TradingView grafieken om technische analyses uit te voeren.

Bitvavo biedt momenteel meer dan 190 verschillende activa aan die met euro gehandeld kunnen worden. Je kan je eurotegoed eenvoudig storten met iDEAL, Bancontact of bankoverschrijving. De meeste andere crypto exchanges hebben geen iDEAL integratie.

Bitvavo B.V. is geregistreerd bij de Nederlandsche Bank (DNB) en mag dus volgens de wet crypto naar euro omzetten en andersom.

Handelen in crypto kan bij Bitvavo al vanaf 1 euro. Wanneer je nu een account registreert betaal je over de eerste 1.000 euro geen handelskosten. Meer over Bitvavo lees je in onze review.

Handel 1.000 EUR gratis bij Bitvavo

Handel bij de #1 exchange in Nederland.

#2 Binance

Binance is de wereldwijde marktleider op het gebied van cryptohandel. Naast reguliere spot trading biedt Binance ook Futures en Opties handel voor ervaren handelaren en nog vele andere financiële mogelijkheden met je crypto.

Het platform biedt de mogelijkheid om meer dan 300 verschillende activa te verhandelen met verschillende marktparen. Ook Binance richt zich op zowel beginnende als ervaren handelaren en heeft verschillende layouts voor iedere type traders. Van het meest simpele layout tot een enorm geavanceerde layout.

De kosten bij Binance zijn nagenoeg het laagste in de gehele markt. Je betaalt voor spot trading maximaal 0.10% per trade en je ontvangt 25% extra korting wanneer je de eigen Binance Coin in je wallet houdt.

Wij geven bovenop de standaard korting nog eens 20% commissie terug aan onze bezoekers. Je kan dit activeren door een account te creëren via onze link.

Binance biedt verder nog een hoop andere financiële functies, zoals het vroegtijdig investeren in nieuwe projecten via Launchpad, extra rendement door je crypto te staken en zelfs een debit card om je crypto in de winkel uit te geven.

Let op: op dit moment (2022) is het niet mogelijk om te investeren met iDEAL.

Levenslang 20% korting op Binance fees

Ja, dit werkt i.c.m. de 25% Binance Coin korting!

#3 ByBit

Nummer 1 en 2 van de 5 beste crypto exchanges bestaat uit een Nederlands spothandelsplatform en de internationale gigant Binance. Onze nummer 3 leverage trade platform en is alleen geschikt voor ervaren traders. Heb je nog niet zoveel ervaring met cryptohandel dan kan je prima met de 1e en 2e optie uit de voeten.

ByBit is een van de grootste Futures platforms ter wereld (hoewel Binance Futures nu een aardige concurrent begint te worden) met meer dan een miljoen handelaren. Je kan hier slechts een klein aantal crypto’s verhandelen met een leverage tot wel 100x. Bij leverage trading handel je in contracten en je kan kiezen of je hierbij uitbetaald krijgt in een bepaalde munt of in USDT. Naast Futures bieden ze ook gewoon spothandel aan.

ByBit is met name interessant vanwege hun no-KYC beleid. Je mag hier dus handelen zonder je paspoort te verifiëren en dat vinden sommige handelaren fijn. Houd er rekening mee dat wanneer je wil storten met iDEAL of Bancontact, er wel een verificatie plaats moet vinden.

De trading fees van ByBit zijn market makers zeer gunstig, omdat je hier zelfs geld toe krijg voor het vullen van het orderboek. De makers fee zijn dus negatief -0.025%, als market taker betaal je wel een hoger fee van 0.075%. Dit is hoger dan bij Binance. Het is dus verstandig om bij ByBit alleen limietorders te gebruiken.

Ontvang 10% korting op de handelskosten bij ByBit

Bekijk de website voor de huidige bonus.

#4 KuCoin

KuCoin is een van de grotere concurrenten van Binance en heeft een zeer groot marktaandeel. Naar eigen zeggen heeft 1 op de vier cryptohandelaren wel eens bij KuCoin gehandeld. Qua functionaliteiten volgt KuCoin zijn concurrent Binance op de voet en biedt het een breed scala aan verschillende financiële mogelijkheden met je crypto. Van Futures handel tot het staken van je crypto, het is allemaal mogelijk bij KuCoin.

Waarom zou je KuCoin dan gebruiken zul je denken? Het acceptatiebeleid van KuCoin is wat losser en de wat meer onbekendere projecten zijn op dit platform te vinden. Ook is het aanbod een stuk groter dan die van Binance. Of dit een goed teken is, is maar de vraag. Projecten worden namelijk eerder gelist, waardoor dit invloed kan hebben op de kwaliteit van het project.

Het doen van onderzoek is uiteraard de taak van de investeerders, dus doe ook hier altijd goed onderzoek naar het project.

Bij KuCoin kan je investeren met euro en betalen met iDEAL en Bancontact, dus een prima exchange om te gebruiken in Nederland. Lees onze review over KuCoin voor meer info.

Ontvang 10% korting op de handelskosten bij KuCoin

Wordt na registratie automatisch in je wallet geplaatst

#5 Coinbase Pro

Zeker niet onze favoriete exchange, maar wel de bekendste naam in de cryptowereld. Mede dankzij door de beursnotering op de NASDAQ. Coinbase Pro heeft enorm veel gebruikers, waardoor de liquiditeit erg hoog ligt. Je orders worden dus snel doorgevoerd tegen de gewenste prijs.

Het is niet onze favoriete exchange (en broker), omdat de transactiekosten gewoon erg hoog zijn. Zeker voor de actieve trader kan dit een grote kostenpost worden. Coinbase Pro is de duurste exchange uit dit lijstje, maar heeft wel de grootste naam.

We zullen het al helemaal niet gaan hebben over de broker, waar je ruim 1.49% betaalt per transactie.

Conclusie beste exchange van Nederland

Onze favoriete exchange mag duidelijk zijn, dat is Bitvavo. Niet alleen omdat we op die manier een Nederlands bedrijf steunen, maar ook omdat het platform perfect werkt voor alle type gebruikers. Storten en uitbetalen gaat naadloos, nooit last van storingen, goedkoop, handige app en gewoon een goed platform.

Verder zijn we ook te spreken over Binance, dat is natuurlijk de grootste exchange ter wereld. Dit zorgt er wel voor dat de klantondersteuning wat langer kan duren en minder inhoudelijk is. Maar de meeste mensen zullen het prima redden zonder ondersteuning, want het platform werkt erg goed. Verder blinkt Binance vooral uit met het Futures platform en de lage fees. Houd er wel rekening mee dat Futures handel enkel geschikt is voor ervaren handelaren.