Cryptomunten kopen met iDeal

Wanneer je wil gaan investeren in cryptomunten kan je dat eigenlijk op twee verschillende manieren doen. In eerste instantie is het mogelijk om in te stappen in crypto met vers, fiat geld. Dit betekent dat je euro’s gaat gebruiken om een bepaalde hoeveelheid aan cryptomunten te kopen. Een andere mogelijkheid is om bestaande holdings in crypto om te zetten in een andere cryptocurrency. Bij een cryptocurrency exchange is het bijvoorbeeld mogelijk om je Tether (USDT) te gebruiken om Bitcoin (BTC) te kopen. Deze laatste optie behoort uiteraard alleen maar tot de mogelijkheden wanneer je eerder een investering in crypto hebt gedaan.

Ben jij echter helemaal nieuw en wil je graag beginnen met investeren in crypto? Dan kan je snel en eenvoudig instappen met iDeal. Welke voordelen er daar nu precies aan verbonden zijn ontdek je hier op deze pagina.

1.) Iedereen in Nederland kan gebruikmaken van iDeal

Het eerste voordeel schuilt uiteraard in het feit dat elke Nederlander over de mogelijkheid beschikt om een betaling uit te voeren met iDeal. Het enige wat je daarvoor dan ook eigenlijk nodig hebt is een Nederlandse bankrekening. De toegankelijkheid van deze betaalmethode blijkt niet alleen uit het feit dat iedereen er gebruik van kan maken. Daarnaast gebeurt de transactie die je uitvoert ook altijd vanuit de vertrouwde omgeving van je eigen bank. Dit heeft als gevolg dat mensen eerder geneigd zijn om in te stappen met crypto dan dat ze bijvoorbeeld gebruik moeten maken van PayPal of een andere partij. Eventueel zou je ook vanuit je eigen bankomgeving kunnen instappen in crypto met een creditcard, maar dat brengt dan weer veelal overbodig hoge kosten met zich mee.

Hoe koop je dan cryptomunten met iDeal?

Dat is tegenwoordig net zo gemakkelijk als het kopen van een product bij een webshop. Hieronder leggen wij je uit hoe je cryptomunten koopt:

Crypto kopen bij Bitvavo
  1. Registreer een gratis account bij Bitvavo (en profiteer nu tijdelijk van 10 euro gratis tegoed en 10.000 gratis handelen!).
  2. Voer alle verificatie stappen uit, zodat Bitvavo weet wie jij bent. Dit is verplicht voor alle crypto bedrijven die iDeal aanbieden.
  3. Ga vanuit je Dashboard naar Tegoed storten.
  4. Hier vind je de mogelijkheid om met iDeal te betalen. Dit is ook nog eens gratis!

Vervolgens kan je je eurotegoed omzetten in 1 van de 190 crypto’s naar keuze. Handleiding cryptomunten kopen met iDeal:

  1. Je hebt bovenstaande stappen uitgevoerd.
  2. Klik op de gewenste crypto.
  3. Geef aan hoeveel van je eurotegoed je eraan wil spenderen.
  4. Klik op Kopen.

De afbeelding aan de rechterkant toont stap voor stap welke stappen je moet ondernemen. Lees hier meer over Bitvavo.

2.) Je stapt in met vers fiat-geld

Investeren in cryptomunten met iDeal betekent in de praktijk uiteraard ook dat je gaat investeren met fiat-geld (euro dus). Dit betekent dat je een stukje van jouw kapitaal gaat onttrekken aan het reguliere financiële stelsel. Veel mensen zijn van mening dat dit noodzakelijk is om een bepaalde hedge te creëren tegen een mogelijks sluimerende economie. In het bijzonder wanneer inflatie haar intrede doet op de markt kan dat je koopkracht danig onder druk zetten.

Met name Bitcoin wordt ondertussen vaak genoemd als een store of value. Dit betekent dat je er in theorie een stukje kapitaal in kan gaan investeren dat je wenst te onttrekken aan de reguliere financiële markt. Wil jij dus met andere woorden ook graag instappen in crypto met vers fiat-geld? Dan biedt iDeal je absoluut een uitstekende mogelijkheid om dat te doen.

3.) Cryptomunten kopen met iDeal is vaak kosteloos mogelijk

Voor verschillende cryptocurrency brokers geldt dat ze meerdere betaalmethodes aanbieden. Daarbij valt het meteen op dat er lang niet altijd kosteloos gebruik kan worden gemaakt van de verschillende betaalmethodes, in tegendeel. Neem nu bijvoorbeeld een betaling die je doet met PayPal of met een creditcard. Voor het gebruik van deze stortingsmethodes worden doorgaans altijd bepaalde kosten in rekening gebracht. Deze kosten zijn op zich reeds vervelend, maar ze worden nog vervelender omdat ze ongemerkt knabbelen aan het potentiële rendement dat je kan realiseren met je investering in crypto.

Voor iDeal geldt dit meestal niet. Voor zowat alle bekende en gerenommeerde crypto brokers in Nederland geldt namelijk dat ze stortingen met iDeal gratis verwerken. Zo kan je pas echt het meest optimale rendement nastreven voor je crypto investeringen.

10 euro gratis en handel €10.000 gratis bij Bitvavo

Bij Bitvavo krijg je toegang tot 190+ munten, gratis betaalmethodes en betaal je makkelijk met iDeal.

4.) Met iDeal heb je meteen de beschikking over je nieuwe cryptomunten

De cryptomarkt staat erom bekend een uitermate volatiele markt te zijn. Dit brengt voor- en nadelen met zich mee. Eén van de belangrijkste aandachtspunten waar je op dit vlak bij stil moet blijven staan is dat je vaak meteen moet kunnen anticiperen op een bepaalde opportuniteit die zich voordoet. Gaat de koers van Bitcoin bijvoorbeeld plots onderuit en wil je daarvan profiteren om extra in te stappen? In dat geval kan je natuurlijk geen dagen wachten voordat het geld dat je overmaakt naar je broker wordt toegevoegd aan je account. De kans is namelijk bijzonder groot dat de dip alweer achter de rug is waardoor je hoger zal moeten instappen.

Bovenstaand scenario zal zich niet voordoen wanneer je de keuze maakt om cryptomunten te kopen met iDeal. Deze betaalmethode staat er namelijk om bekend de transacties instant te verwerken. Dit betekent dat het bedrag waarmee je wenst in te stappen direct beschikbaar is. Zo kan jij perfect instappen wanneer er zich een dip in de markt voordoet. Ook wanneer je dus met andere woorden geen enkele opportuniteit wil laten gaan om lager in te instappen in een cryptovaluta aan je voorbij wil laten gaan. Dan is het dus zeker een aanrader om ervoor te kiezen om te investeren in crypto met iDeal.

5) Je weet zeker dat het crypto bedrijf geregistreerd is bij DNB

Veiligheid staat voorop en cryptobedrijven mogen alleen crypto aanbieden wanneer zij geregistreerd zijn bij De Nederlandsche Bank (DNB). Wanneer je met iDeal cryptomunten kan kopen bij een bedrijf dan weet je dus zeker dat het bedrijf zelf of de betaalprovider geregistreerd is bij DNB. En dat geeft toch meer zekerheid bij jou als investeerder.

Er zitten dus vele voordelen aan het gebruiken van iDeal bij crypto en het wordt voor ons Nederlanders erg makkelijker gemaakt.

Is de cryptomunten kopen handleiding ook geschikt voor beginners?

Jazeker, de handleiding is geschreven voor de Bitvavo exchange, waar zowel beginners als ervaren crypto traders kunnen handelen in cryptomunten.

Kan ik betalen met iDeal?

Ja, betalen met iDeal is mogelijk bij Bitvavo en is zelfs gratis. Andere partijen rekenen hier vaak kosten voor.

Is het investeren in crypto gratis?

Het aanmaken en verifiëren van een account is 100% gratis. Voor iedere transactie betaal je handelskosten en dit is hoe een platform geld verdiend. Onze handleiding is geschreven voor de goedkoopste exchange van Nederland: Bitvavo.