Bitcoin koers live in euro: €6,333.58 - Bitcoin (BTC) prijs EUR

De actuele Bitcoin koers en waarde met grafiek, volume en exchanges voor analyses. Bitcoin rekenmachine, kopen en verkopen. De live Bitcoin prijs is op dit moment €6,333.58 en heeft een totale marktkapitalisatie van €114.70 B. Het afgelopen 24 uur is de Bitcoin (BTC) prijs in euro met -1.07% gedaald.

Bepaal aan de hand van de koers of dit het juiste moment is om te kopen of juist te verkopen. Sla deze pagina op in je favorieten om direct de Bitcoin (BTC) koers bij de hand te hebben.

Tijdelijke actie: nu € 1000 GRATIS handelen bij Bitvavo via dit registratieformulier

Bitcoin Kopen Bitcoin Verkopen

Bitcoin koers in euro

 • bitcoin
  Bitcoin (BTC)
 • Actuele Prijs
  €6,333.58
 • 24u %
  -1.07%
 • Marktkapitalisatie
  €114.70 B
 • Volume
  €17.65 B
 • Aanbod
  18.10 M BTC
 • Positie
  1

Live Top 3 Aanbieders Bitcoin Kopen

Live Top 3 Aanbieders Verkopen


Bitcoin is OpenSource
Bitcoin is digitaal
Bitcoin is Peer-to-Peer
Bitcoin is Cryptografisch
Bitcoin is anoniem
Bitcoin is limited-edition

OpenSource houdt in dat iedereen die dat wilt de achterliggende technologie kan bekijken, zodat er niet achter de schermen allemaal rare dingen gebeuren. Hierdoor is het Bitcoin systeem zelf veilig, aangezien fouten meteen aan het licht komen.

Digitaal houdt in dat Bitcoin niet bestaat in de fysieke wereld. Dit maakt het mogelijk Bitcoin zeer goedkoop te verwisselen van eigenaar, simpelweg omdat er geen fysiek geld verplaatst hoeft te worden. De locatie is dan ook totaal niet van belang.

Peer-to-Peer houdt in dat elke gebruiker van Bitcoin ook gelijk als server fungeert, hierdoor is Bitcoin decentraal, er is niet één centrale instantie die Bitcoin controleert, maar de verantwoordelijkheid voor controle ligt bij de hele groep. Hierdoor is het bijna onmogelijk voor een individu, of zelfs een groep individuen om het netwerk aan te vallen. Aangezien je het op zou moeten nemen tegen het complete netwerk, zo'n operatie zou vele miljarden kosten. Bitcoin kan hierdoor ook niet makkelijk gehackt worden, aangezien je dan een grote meerderheid van de computers op het netwerk zou moeten hacken, tegelijkertijd.

Cryptografisch houdt in dat elke transactie beveiligt is door een zeer ingewikkelde wiskundige berekeningen. Deze versleuteling wordt door duizenden computers tegelijk gecontroleerd zodat fraude nagenoeg is uitgesloten. Dit maakt Bitcoin mogelijk nog veiliger dan banktransacties.

Bitcoin is anoniem, ondanks dat elke transactie openbaar is, worden alleen de adressen en de bedragen gepubliceerd. Wanneer men voor elke transactie een nieuw adres aanmaakt is het zeer moeilijk te achterhalen welke persoon er achter welk adres schuilgaat.

Bitcoin heeft een gelimiteerde oplage van 21 miljoen bitcoin. Er zullen nooit meer dan 21 miljoen bitcoin uitgegeven worden, en iedere computer die aangesloten is op het netwerk houdt in de gaten dat elke andere computer zich aan de regels houdt. Het is dus onmogelijk om meer Bitcoins te maken, valse Bitcoins worden simpelweg niet erkent door de rest van het netwerk en zijn dus waardeloos. Om deze reden zijn Bitcoins schaars en dus zal de waarde alleen maar toenemen naarmate er meer vraag naar Bitcoin is.

Bitcoin koersgrafiek


Grafiek laden...

Gebruik de Bitcoin (BTC) koersgrafiek om niet alleen de actuele koersbeweging te bekijken, maar ook om analyses los te laten.

Bitcoin Kopen en Verkopen

Wil jij Bitcoin kopen of wil je de beste plek vinden om BTC te verkopen? Bekijk dan onze partner in cryptovalutahandel.

Bitcoin Kopen Bitcoin Verkopen

Bitcoin technische analyse

Gebruik de Bitcoin technische analyse als extra instrument om te bepalen of Bitcoin kopen of verkopen nu een goed idee is.

Alle Bitcoin Exchanges:

Bij de volgende Bitcoin (BTC) exchanges kun je eenvoudig BTC traden. Het volume en de prijs wordt regelmatig bijgewerkt met actuele data.

# UitwisselingPaarPrijsVolume (24 uur)bijgewerkt

Historische Bitcoin Data

Ben je bezig met het analyseren van grafieken en heb je hierbij ook historische data nodig? Bekijk de Bitcoin historie tot 1 jaar terug.

DatumPrijsVolumeMarketCap

Bitcoin Rekenmachine

Eenvoudig BTC naar EUR en vice versa berekenen. Gebruik onze cryptocurrency rekenmachine om te rekenen met alle cryptovaluta tegen de euro of dollar.

Voer een bedrag in
Basisvaluta
Omzetten naar

10 Bitcoin (BTC)
=
63,352.81EUR

Op deze pagina vind je alle informatie over de cryptovaluta Bitcoin (BTC) om simpelweg de actuele Bitcoin prijs te zien of om technische analyses uit te voeren. Marktkapitalisatie biedt alle instrumenten om gedegen onderzoek te doen naar de markt met live en historische data. Denk hierbij aan:

 • Interactieve Bitcoin grafieken, waarbij tot 1 jaar in het verleden gekeken kan worden
 • Officiële BTC informatie als de website, whitepaper en andere officiële kanalen
 • Historische data waarbij per datum de prijs, het volume en de marktkapitalisatie bekeken kan worden
 • Blijf op de hoogte van de laatste Bitcoin nieuws via onze geïntegreerde koppeling met Twitter

Verder tonen wij waar je Bitcoin kopen kunt en laten wij de exchanges zien waarop je BTC kunt verhandelen. Daarbij wordt ook het volume getoond van de afgelopen 24 uur. Wij werken alleen met actuele data.

Meer Bitcoin informatie en artikelen:

Bitcoin Nieuws:

Laat weten wat jij van Bitcoin vindt: