Bitcoin koers live in euro - Actuele Bitcoin (BTC) waarde

€63,541.13

0.38% (24u)
Laagst €63,227.78
Hoogst €64,119.92
 • Marktkap. €1,252.01 B
 • Volume €15.48 B
 • ATH €67,959.45
 • ATH(% Change) -6.50%
 • ATH Date 2024-03-14

Loading Data
Please wait, we are loading chart data
Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

Bitcoin kopen, verkopen of verhandelen

# Exchange Handelspaar Prijs Volume (24u) Bijgewerkt Trust Score

De actuele Bitcoin koers en waarde met grafiek, volume en exchanges voor analyses. Bitcoin rekenmachine, kopen en verkopen. De live Bitcoin prijs in BTC-EUR is op dit moment: €63,541.13 En heeft een totale marktkapitalisatie van €1,252.01 B. De afgelopen 24 uur is de Bitcoin prijs in euro met 0.38% gestegen.

Bepaal aan de hand van de koers of dit het juiste moment is om te kopen of juist te verkopen. Sla deze pagina op in je favorieten om direct de Bitcoin (BTC) koers bij de hand te hebben.

Live Top 3 Aanbieders Bitcoin Kopen

Live Top 3 Aanbieders Verkopen


Bitcoin is OpenSource
Bitcoin is digitaal
Bitcoin is Peer-to-Peer
Bitcoin is Cryptografisch
Bitcoin is anoniem
Bitcoin is limited-edition

OpenSource houdt in dat iedereen die dat wilt de achterliggende technologie kan bekijken, zodat er niet achter de schermen allemaal rare dingen gebeuren. Hierdoor is het Bitcoin systeem zelf veilig, aangezien fouten meteen aan het licht komen.

Digitaal houdt in dat Bitcoin niet bestaat in de fysieke wereld. Dit maakt het mogelijk Bitcoin zeer goedkoop te verwisselen van eigenaar, simpelweg omdat er geen fysiek geld verplaatst hoeft te worden. De locatie is dan ook totaal niet van belang.

Peer-to-Peer houdt in dat elke gebruiker van Bitcoin ook gelijk als server fungeert, hierdoor is Bitcoin decentraal, er is niet één centrale instantie die Bitcoin controleert, maar de verantwoordelijkheid voor controle ligt bij de hele groep. Hierdoor is het bijna onmogelijk voor een individu, of zelfs een groep individuen om het netwerk aan te vallen. Aangezien je het op zou moeten nemen tegen het complete netwerk, zo'n operatie zou vele miljarden kosten. Bitcoin kan hierdoor ook niet makkelijk gehackt worden, aangezien je dan een grote meerderheid van de computers op het netwerk zou moeten hacken, tegelijkertijd.

Cryptografisch houdt in dat elke transactie beveiligt is door een zeer ingewikkelde wiskundige berekeningen. Deze versleuteling wordt door duizenden computers tegelijk gecontroleerd zodat fraude nagenoeg is uitgesloten. Dit maakt Bitcoin mogelijk nog veiliger dan banktransacties.

Bitcoin is anoniem, ondanks dat elke transactie openbaar is, worden alleen de adressen en de bedragen gepubliceerd. Wanneer men voor elke transactie een nieuw adres aanmaakt is het zeer moeilijk te achterhalen welke persoon er achter welk adres schuilgaat.

Bitcoin heeft een gelimiteerde oplage van 21 miljoen bitcoin. Er zullen nooit meer dan 21 miljoen bitcoin uitgegeven worden, en iedere computer die aangesloten is op het netwerk houdt in de gaten dat elke andere computer zich aan de regels houdt. Het is dus onmogelijk om meer Bitcoins te maken, valse Bitcoins worden simpelweg niet erkent door de rest van het netwerk en zijn dus waardeloos. Om deze reden zijn Bitcoins schaars en dus zal de waarde alleen maar toenemen naarmate er meer vraag naar Bitcoin is.

Wil jij Bitcoin kopen of wil je de beste plek vinden om BTC te verkopen? Bekijk dan hierboven een overzicht van alle BTC exchanges waar Bitcoin kopen verkopen en verhandelen mogelijk is.

Klik op de exchange naam om een account aan te maken.

Bekijk hier een uitleg hoe je cryptomunten kan kopen.

Alle Bitcoin Exchanges

Bij de bovenstaande Bitcoin (BTC) exchanges kun je eenvoudig BTC traden. Het volume en de prijs wordt regelmatig bijgewerkt met actuele data.

€20 Gratis + €10.000
Bitvavo Bonus
Ontvang €20 Gratis Crypto + €10.000 Gratis Handelen
Ontvang nu 20 euro gratis bij Bitvavo en handel nu de eerste € 10.000 volledig gratis...Show More
Ontvang nu 20 euro gratis bij Bitvavo en handel nu de eerste € 10.000 volledig gratis bij Bitvavo. Show Less

Bitcoin koers in euro

Bekijk de Bitcoin koers in euro live wanneer het jou uitkomt. Gebruik de tabbladen om ook alle historische informatie te bekijken en eenvoudig de koers om te rekenen. Je kan de BTC waarde tot 1 jaar terug in het verleden bekijken.

Bitcoin koersgrafiek

Gebruik de Bitcoin (BTC) koersgrafiek om niet alleen de actuele koersbeweging te bekijken, maar ook om analyses los te laten.

Waarom stijgt de Bitcoin koers?

Een stijging in de koers van Bitcoin kan vele oorzaken hebben. Een ding dat zeker is, is dat er meer vraag is naar Bitcoin dan aanbod. Meer mensen willen Bitcoin kopen, en minder mensen zijn geneigd om te verkopen. Hierdoor moeten kopers tegen elkaar opbieden en wordt de prijs hoger.

Redenen voor een koersstijging kan zijn:

 • Er zijn positieve nieuwsberichten over Bitcoin of over cryptocurrency in het algemeen.
 • Er heerst een positief sentiment en kopers beïnvloeden elkaar.
 • Fear Of Missing Out slaat in, de BTC koers stijgt hard, en investeerders zijn bang om de boot te missen. Hierdoor blijft de koers alsmaar stijgen.
 • Er is een evenement aangekondigd, zoals een halving, een hard fork of een nieuwe functionaliteit.
 • Er heerst angst, zoals oorlogen, crisissen of devaluatie van valuta’s. Mensen zoeken dan naar alternatieve investeringen, zoals crypto.

Waarom daalt de Bitcoin koers?

Dit is exact het omgekeerde van wat er gebeurd bij een stijging. Als de Bitcoin koers daalt dan zijn er meer verkopers dan kopers. Hierdoor moeten de verkopers de prijzen verlagen en willen kopers niet meer betalen dan nodig is.

Redenen voor een koersdaling kan zijn:

 • Er zijn negatieve nieuwsberichten over BTC of over cryptocurrency in het algemeen.
 • Er heerst een negatief sentiment en verkopers beïnvloeden elkaar.
 • Een evenement is geweest, vlak voor een evenement stijgen vaak de koersen, maar op de dag zelf of daarna zaken de prijzen.
 • Er is een grote hack geweest, waarbij veel cryptocurrency buit is gemaakt.
 • Grote hoeveelheid crypto wordt gedumpt op de markt door whales.
 • Een grote organisatie blijkt een scam te zijn en gaat ervandoor met alle crypto, goud of aandelen.
 • Een groot project is geklapt.
 • Een bedrijf is failliet gegaan.

Bekijk hier een uitleg hoe je cryptomunten kan kopen.

Bitcoin technische analyse

Gebruik de Bitcoin technische analyse als extra instrument om te bepalen of Bitcoin kopen of verkopen nu een goed idee is.

Alle Bitcoin Exchanges:

Bij de volgende Bitcoin (BTC) exchanges kun je eenvoudig BTC traden. Het volume en de prijs wordt regelmatig bijgewerkt met actuele data.

Historische Bitcoin Data

Ben je bezig met het analyseren van grafieken en heb je hierbij ook historische data nodig? Bekijk de Bitcoin historie tot 1 jaar terug. Klik hiervoor op het tabblad Historie.

Bitcoin omrekenen naar euro

Eenvoudig BTC naar EUR en euro naar Bitcoin omrekenen. Gebruik onze cryptocurrency rekenmachine om te rekenen met alle cryptovaluta tegen de euro of dollar. Klik hiervoor op het tabblad Rekenmachine.

Op deze pagina vind je alle informatie over de cryptovaluta Bitcoin (BTC) om simpelweg de actuele Bitcoin prijs te zien of om technische analyses uit te voeren. Marktkapitalisatie biedt alle instrumenten om gedegen onderzoek te doen naar de markt met live en historische data. Denk hierbij aan:

 • Interactieve Bitcoin grafieken, waarbij tot 1 jaar in het verleden gekeken kan worden
 • Officiële BTC informatie als de website, whitepaper en andere officiële kanalen
 • Historische data waarbij per datum de prijs, het volume en de marktkapitalisatie bekeken kan worden
 • Blijf op de hoogte van de laatste Bitcoin nieuws via onze geïntegreerde koppeling met Twitter

Verder tonen wij waar je Bitcoin kopen kunt en laten wij de exchanges zien waarop je BTC kunt verhandelen. Daarbij wordt ook het volume getoond van de afgelopen 24 uur. Wij werken alleen met actuele data.

Meer Bitcoin informatie en artikelen:

Bitcoin Nieuws:

Twitter nieuws over Bitcoin vind je via het tabblad Nieuws.

Laat weten wat jij van Bitcoin vindt via het tabblad Comments.

De Bitcoin koers wordt bepaald door middel van vraag en aanbod op alle exchanges ter wereld die BTC aanbieden. Van alle prijzen wordt het gemiddelde genomen en dat is de Bitcoin koers in euro.