KuCoin Review – Mijn ervaring met deze crypto exchange

KuCoin Review
KuCoin Review

KuCoin is snel uitgegroeid tot een van de meest populaire cryptocurrency exchanges op de markt.

Kucoin is een internationale crypto-to-crypto-exchange gevestigd in Hongkong, en biedt een grote verscheidenheid aan handelsparen zoals BTC/USDT, ETH/BTC en NEO/ETH. Ze hebben zeer lage opnamekosten wat het makkelijk maakt om jouw fondsen van het platform te halen zonder al te veel kosten. Ook worden geen stortingskosten in rekening gebracht voor andere munten dan Bitcoin (0%).

De exchange heeft een zeer makkelijk te gebruiken interface en handelstools. Denk aan een intuïtieve gebruikersinterface gecombineerd met krachtige data-analyse tools, statistieken van jouw transacties, handelsgeschiedenis en vele andere nuttige analytische grafieken.

In dit artikel ga ik je vertellen over mijn ervaring met KuCoin. Ook gaan we kijken of deze exchange een goed alternatief voor Binance kan zijn.

Wat is KuCoin?

KuCoin is opgericht in 2017 en biedt voordelen voor handelaren en investeerders. Volgens het bedrijf maakt 1 op de vier cryptoholders gebruik van deze exchange.

Het is uitgegroeid tot een van de meest populaire crypto exchanges, omdat ze zich niks lijken aan te trekken van de regulaties waar andere platformen last van hebben. Zo is Futures handel nog actief voor Europa en kan je hier nog eenvoudig storten en opnemen met euro. Allemaal functionaliteiten die bij Binance uitgeschakeld of gepauzeerd zijn.

10% korting op handelsfee, 5 USDT airdrop en mysterieuze welkomst cadeau

Ontvang 10 dagen lang 10% korting op spot en Futures handel. Daarnaast ontvang je een 5 USDT airdrop en een welkomst cadeau voor nieuwe gebruikers.

KuCoin en staking

KuCoin Staking
KuCoin Lending

En als je geïnteresseerd bent in investeren in de lange termijn, dan zal staking een belangrijk onderdeel zijn van jouw besluitvormingsproces.

Staking biedt een uniek voordeel voor wie op zoek is naar investeringsmogelijkheden op lange termijn met zijn munten; het biedt de mogelijkheid om je investering vast te zetten en op die manier extra munten te genereren.

Met de implementatie van Ethereum versie 2.0, is cryptocurrency staking het afgelopen jaar een hot topic geweest, omdat het aanzienlijke voordelen met zich meebrengt ten opzichte van zijn voorganger proof-of-work (PoW) mechanisme.

Staking is een manier voor cryptocurrency gebruikers om de veiligheid van de blockchain te helpen handhaven door de transacties erop te valideren. Stakers worden beloond met dezelfde munt die ze staken.

Voordelen van KuCoin Staking

Er komt veel kijken bij het staken van munten. Hieronder een overzicht met de voor -en nadelen om je een beter idee te geven wat staken nu precies inhoudt:

Voordelen:

 • De mogelijkheid om te Soft Staken. Dit houdt in dat jij jouw munten niet hoeft te locken voor een langere periode.
 • De rewards worden dagelijks uitbetaald.
 • Flexibiliteit met portfolio management.
 • Efficiënter compounden.

Al met al genoeg reden dus om jouw munten te staken op KuCoin. Door niet te staken loop je potentiele inkomsten mis. Er is in essentie weinig reden om niet te staken op KuCoin.

Futures handelen op KuCoin

KuCoin Futures
KuCoin Futures

Futures contracten zijn overeenkomsten om een actief te kopen of te verkopen op een vooraf bepaalde datum tegen een bepaalde prijs. Futures worden gebruikt voor vele soorten beleggingen, maar ze zijn vooral bekend als handelsinstrumenten.

De beste manier om over futures na te denken is dat het is alsof je nu iets koopt en de volledige kostprijs op voorhand betaalt. Bijvoorbeeld, als je vandaag 10 aandelen van het bedrijf ABC wil kopen voor $100 per aandeel, dan zou je hen meteen $1000 dollar moeten betalen.

Met KuCoin echter, kan men zich aanmelden bij KuCoin Exchange en orders plaatsen op basis van welke grondstoffen ze willen verhandelen in hun portefeuille zonder vooraf geld te hoeven betalen.

Alle transacties worden gedaan via marge leningen zodat gebruikers direct posities kunnen openen zonder daadwerkelijk het volledige kapitaal beschikbaar te hoeven hebben. Op het moment van schrijven kan je hier met een leverage van 100x handelen.

Let hier wel mee op!

Leveraged trading is zeer riskant. Als de prijs van jouw handelsinstrument een bepaald punt bereikt in de tegenovergestelde richting die jij voorspelt hebt, dan bestaat de kans dat jou positie geliquideerd wordt zodra je account balans niet meer toereikend is. Hoe hoger je leverage, hoe sneller je geliquideerd kan worden.

10% korting op handelsfee, 5 USDT airdrop en mysterieuze welkomst cadeau

Ontvang 10 dagen lang 10% korting op spot en Futures handel. Daarnaast ontvang je een 5 USDT airdrop en een welkomst cadeau voor nieuwe gebruikers.

KuCoin haar klantenservice is uitstekend

KuCoin biedt een uitstekende klantenservice om hun klanten te helpen met eventuele problemen die ze hebben gehad tijdens hun KuCoin ervaring.

Het team biedt 24 uur per dag klantenservice ondersteuning via online chat of de KuCoin app. Voor deze KuCoin review hebben wij de klantenservice uiteraard ook even getest. Op een relatief simpele vraag hadden wij binnen 1,5 uur antwoord. Voor zo’n groot bedrijf is dat redelijk snel.

Voordelen en nadelen van KuCoin

Over het algemeen is KuCoin een fijn handelsplatform. Ik maak er zelf dagelijks gebruik van en ondervindt vrijwel nooit problemen.

Toch wil ik graag kritisch blijven, dus bij deze een lijst met niet alleen voordelen, maar ook de nadelen van KuCoin.

Voordelen

 • Geschikt voor iedereen. Beginners en gevorderde handelaren. Alles is op te vinden op dit platform.
 • KuCoin is altijd online en al haar gebruikers zijn laaiend enthousiast over haar functionaliteiten.
 • Beschikbaar voor vrijwel iedereen ter wereld. Ze zijn in staat om bepaalde reguleringen te ontwijken.
 • Op dit moment dus geen verificatie nodig.
 • Je kunt gemakkelijk gratis geld storten met iDEAL, Bancontact en creditcards.
 • Soft Staking biedt de mogelijkheid om stakingopbrengsten (rente) te krijgen over bepaalde munten zonder deze munten voor een bepaalde tijd vast te hoeven zetten.
 • Koop en verkoop meer dan 200 cryptocurrenies met lage fees wereldwijd.
 • Koop crypto met fiat zoals USD, EUR, CNY, GBP, CAD, AUD, en nog veel meer. KuCoin laat je crypto kopen met fiat door gebruik van je bankkaart, Peer-to-peer fiat ruilhandel, of via je creditcard.
 • Uitstekende customer support. Ze zijn altijd bereikbaar en geven snel antwoord.
 • Hoge beveilig. Ze gebruiken beveiligingsmaatregelen die bij grote banken ook gebruikt worden.
 • Futures en margin trading. Je kan long of short op je favoriete munten met tot en met 100x leverage!
 • Verdien cryptomunten. KuCoin maakt het mogelijk om munten te lenen, staken en soft staken.
 • Gebruik de trading bots om automatisch in cryptomunten te handelen.

Nadelen

 • Geen telefonische support beschikbaar.
 • Het platform lijkt regulaties te ontwijken, het is een kwestie van tijd totdat KuCoin ook verificaties en lagere leverages moet introduceren.
 • Heel af en toe ligt het platform eruit, maar dit kwam voornamelijk door problemen met de ERC-20 blockchain van Ethereum.

Verder kan ik eigenlijk geen slechte punten benoemen over KuCoin. Het is een goed en innovatief platform dat doet wat het moet doen.

Binance vs. KuCoin: Is KuCoin een Binance alternatief?

Binance is een van de meest populaire cryptocurrency exchanges die vandaag de dag actief zijn, maar voor veel mensen is het een minder goede optie als gevolg van recente regelgeving bij Binance.

Waarde voor je geld is een van de belangrijkste dingen om naar te kijken bij het vergelijken van cryptocurrency exchanges. In onze vergelijking, krijg je bij KuCoin meer waarde voor je geld, door de lagere handelskosten van KuCoin, gecombineerd met de KuCoin korting. Als we de fees vergelijken van beide exchanges dan ze dat KuCoin hier de winnaar is. KuCoin rekent een fee van maximaal 0.05%. Binance rekent fees van maximaal 0.10%. Bijna twee keer zo hoog dus!

We kijken ook naar het totaal aantal gebruikers. Dit zal voor niemand een verassing zijn, maar hier wint Binance veruit. Binance heeft de grootste gebruikersbasis in de markt met ongeveer 13.5 miljoen gebruikers. KuCoin heeft ongeveer 1 miljoen gebruikers.

De verificaties van KuCoin zijn echter een stuk soepeler. Waar je bij Binance al vanaf een opname van 0.06 BTC (per 24 uur) jezelf moet verifiëren, hoeft dit bij KuCoin pas vanaf 2 BTC. Ook zijn KuCoin Futures in heel Europa (nog) beschikbaar, terwijl Binance dit vanwege wet- en regelgeving moet uitfaseren. Zo is Binance Futures op dit moment uitgeschakeld voor Nederland.

Wij zullen deze KuCoin review bijwerken als er iets veranderd omtrent KuCoin en regulatie.

10% korting op handelsfee, 5 USDT airdrop en mysterieuze welkomst cadeau

Ontvang 10 dagen lang 10% korting op spot en Futures handel. Daarnaast ontvang je een 5 USDT airdrop en een welkomst cadeau voor nieuwe gebruikers.

iDEAL en Bancontact (België) is beschikbaar

KuCoin biedt de mogelijkheid om geld te storten in je account met gebruik van iDEAL en Bancontact. Deze betaalmogelijkheden bieden je de mogelijk om eenvoudig online te betalen via jouw bank. Via deze internationale exchange kan je dus crypto kopen met iDEAL.

Houd er wel rekening mee dat dit gaat via een partner die geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank (KuCoin zelf dus niet!). Hiervoor is een verificatie verplicht, ongeacht het bedrag dat je gaat storten.

Conclusie van deze KuCoin review

Marktkapitalisatie

Beginner-proof
Handelskosten en transparantie
Functionaliteiten
Support

Samenvatting

Ik houd absoluut van KuCoin voor zijn lage handelskosten en grote verscheidenheid aan munten. Niet alleen biedt het platform een groot aantal functies, en is KuCoin Futures nog beschikbaar in Nederland. Nadeel hiervan is dat ze de regulaties lijken te negeren, iets wat in de toekomst natuurlijk geen stand gaat houden.

Ik heb tot nu toe nog nergens problemen mee gehad op de site en alles is heel gemakkelijk te vinden.

Uitbetalen gaat eenvoudig via SEPA bankoverschrijving naar je rekening en storten kan met euro via iDEAL en Bancontact. Ze zijn ook continu bezig met ontwikkelen. Dit zal voor veel interessante kansen gaan zorgen in de toekomst!

4.8
Is KuCoin betrouwbaar?

KuCoin is één van de oudste exchanges en naar eigen zeggen handelt 1 op de 4 cryptohandelaren op KuCoin. Qua dagelijkse handelsvolumes staan ze vrijwel altijd binnen de top 5, samen met Binance, Coinbase, Huobi en Kraken. Het is dus één van de grootste namen ter wereld.

Wat zijn de handelskosten van KuCoin?

KuCoin is een van de meest goedkope exchanges op de markt. De handelskosten zijn maximaal 0.05% en kunnen zelfs dalen tot 0%, afhankelijk van je handelsvolume.

Is KuCoin makkelijk in gebruik?

Ja, de KuCoin app is de beste manier voor beginners om te investeren in cryptocurrency. Eenvoudige mobiele aankoop van crypto binnen handbereik met een paar klikken.