#NaamVolume (24u)CountryEstablishedOfficial Website

Overzicht Cryptocurrency Exchanges

Overzicht van alle cryptocurrency exchanges met real-time informatie om alle exchanges te bekijken en te analyseren. De informatie die wij tonen is live en wordt real-time opgehaald. In het overzicht tonen wij interessante informatie over de top 10 exchanges met het grootste handelsvolume. Denk hierbij aan informatie als:

  • Logo en naam van de exchange
  • Het handelsvolume van de afgelopen 24 uur in Euro en Bitcoin (BTC)
  • Het aantal munten dat je kun handelen
  • Het aantal handelsparen
  • De Alexa positie (des te hoger des te populairder)
  • De Bitcoin prijs
  • Officiële informatie

Deze pagina is bedoeld om je te oriënteren en te bekijken welke exchanges het beste bij jouw wensen past. Voor meer informatie over de desbetreffende exchange kun je op de exchange zelf klikken.

Wie bepaalt de prijzen op een exchange?

De prijzen op een exchange worden bepaald door de handelaren die bieden op de verschillende munten. Door middel van vraag en aanbod wordt de prijs bepaald. Hoe hoger de vraag en lager het aanbod zal erin resulteren dat de prijs omhoog gaat. Een handelaar zal immers meer betalen per munt, omdat er weinig aanbod is en hij de andere handelaren wilt overtreffen. Als er te veel aanbod is, zullen handelaren minder bieden per munt. Deze posities worden zeer snel gevuld op exchanges, vandaar dat de prijzen van cryptocurrency ook snel omhoog en omlaag gaan.

Waarom verschilt de Bitcoin prijs?

Het vraag en aanbod principe vindt plaats op iedere exchange. De biedingen worden dus los van elkaar uitgevoerd, wat resulteert in verschillende prijs per exchange. Sommige handelaren handelen door deze prijsverschillen tussen verschillende exchanges. Dit wordt arbitrage trading genoemd.

Handelsvolume per 24 uur

Het handelsvolume wordt door de exchange zelf gepubliceerd en wij tonen deze data hier. Des te hoger het handelsvolume des te populairder de exchange.