AnycoinDirect Review – Mijn ervaring met deze crypto broker

Er zijn de laatste jaren diverse crypto brokers opgericht in Nederland. Een goed voorbeeld van een van deze brokers is AnycoinDirect. Het bedrijf werd opgericht door een drietal Nederlanders, die al in 2013 aan het project begonnen.

In 2021 stapte AnycoinDirect over op een splinternieuw platform. De broker maakt het mogelijk om diverse altcoins eenvoudig te kopen met iDeal, Bancontact en creditcard. Het aanbod aan cryptomunten is toegenomen tot bijna 30 munten, maar helaas nog niet zo groot als bijvoorbeeld bij de goedkopere Bitvavo exchange.

In deze AnycoinDirect review kom jij meer te weten over deze Nederlandse broker, zoals over het aanbod, de betaalmogelijkheden en de klantenservice.

AnycoinDirect

Voordelen en nadelen van AnycoinDirect

Ieder platform probeert zijn eigen draai te geven aan het systeem en alle processen om crypto te kopen. Hier enkele voor- en nadelen van Anycoin.

De voordelen:

  • Kopen via iDEAL en uitbetalen via bankoverschrijving.
  • Munt tegen munt ruilen mogelijk.
  • Hoge klantreviews.
  • Geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

De nadelen:

  • Geen wallet software beschikbaar via het platform (dit moet je zelf regelen!).
  • Stapsgewijze orderproces zonder overzicht, waardoor je moeilijk het overzicht houdt van wat je koopt.
  • Klein assortiment aan munten.
  • Relatief hoge handelskosten en verstuurkosten (omdat ze geen geïntegreerde wallet aanbieden).

Het goedkopere alternatief voor AnycoinDirect

Bij Bitvavo krijg je toegang tot 100+ munten, met ingebouwde wallets en betaal je soms wel 10x minder handelskosten.

Assortiment van AnycoinDirect

Het doel van AnycoinDirect is om alle cryptomunten beschikbaar te maken voor de onervaren investeerder. Anycoin probeert het gemakkelijker te maken om cryptocurrency te kopen en op te slaan.

Het huidige assortiment bestaat uit nog geen 25 cryptovaluta, zowel bekende als onbekende munten. Dit is redelijk klein als je het vergelijkt met de concurrentie.

Je kan hier bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Cardano, Ripple, EOS en de Gulden aanschaffen. Dat is vanzelfsprekend nog maar een kleine greep uit het aanbod van AnycoinDirect. Houd er rekening mee dat alle privacy coins gedelist zijn, zoals Monero. Deze komen nog wel voor op de website, maar kunnen niet verhandeld worden.

Crypto kopen

Het nadeel van AnycoinDirect is dat het aankopen en verkopen van crypto een omslachtig proces is, waardoor er een hoop vraagtekens ontstaan bij gebruikers. Daarnaast moet je ook zelf zorgen voor een wallet van de desbetreffende coins. Gelukkig zijn er overal genoeg guides beschikbaar, waardoor je het toch onder de knie kan krijgen. Het was echter makkelijker geweest als het gewoon een overzichtelijk en intuïtief proces zou zijn.

Betaalsystemen die worden aangeboden bij AnycoinDirect zijn iDeal, SEPA, Sofort, Giropay en MyBank. De Belgische klanten krijgen de mogelijkheid om stortingen te verrichten met Bancontact.

Bij concurrenten, zoals Bitvavo, krijg je met 1 klik op de knop een overzicht van wat je aankoopt en wordt alles direct in een eigen wallet geplaatst. Op die manier gaat de aankoop een stuk sneller.

Crypto verkopen

Ook het crypto verkopen gaat bij AnycoinDirect anders dan normaal. In plaats van dat je het uit je eigen account verkoopt, moet je je munten naar AnycoinDirect toesturen. Je krijgt hier 15 minuten de tijd voor, anders verloopt je wallet.

Bevestig de verkoop van het gewenste aantal cryptomunten en het geldbedrag zal in euro’s op jouw rekening verschijnen. De uitbetalingen bij AnycoinDirect verlopen snel, en soms staat het bedrag nog dezelfde dag op de bankrekening.

Cryptomunten omwisselen bij AnycoinDirect

Het is sinds 2018 mogelijk om cryptovaluta om te wisselen voor andere cryptomunten bij AnycoinDirect. Op die manier kan je echt handelen bij Anycoin, en betaal je niet twee keer een fee. De coin-to-coin functie is uitermate handig, aangezien de crypto niet eerst omgezet hoeft te worden in euro’s. Dit is één van de grootste voordelen van de Nederlandse crypto broker.

AnycoinDirect kosten

Er worden bij AnycoinDirect transactiekosten in rekening gebracht over alle transacties. De kosten zijn al verwerkt in de prijs van de cryptomunt, waardoor het minder transparant is naar de gebruiker. Hoe hoog de fee is, verschilt per munt en wanneer je de order doorvoert. De fee ligt over het algemeen tussen de 1% en de 4%. Bitcoin is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld Dogecoin.

Bovenop de handelskosten worden nog administratiekosten doorberekend van 50 cent en de kosten van de betaalmethode. Dit maakt AnycoinDirect een relatief dure broker.

Als je het vergelijkt met de concurrent Bitvavo, dan betaal je daar slechts 0.25% per transactie (maximaal), geen administratiekosten en is iDEAL 100% gratis. Ook biedt Bitvavo per crypto een eigen wallet en ontvang je over diverse munten een rente.

Limieten bij AnycoinDirect

AnycoinDirect maakt het mogelijk om vrijwel direct crypto te kopen. Zodra een gebruiker een account heeft aangemaakt, heb je nog geen level. Door een telefoonnummer en ID verificatie uit te voeren kom je terecht in het eerste level. Dat wilt zeggen dat er meteen voor maximaal 1500 euro per dag aan cryptocurrency kan worden gekocht. Let op, er geldt een maximum van 10.000 euro per jaar. De limieten in het eerste level zijn voor veel gebruikers voldoende.

Het tweede level komt beschikbaar zodra de eerste order is geslaagd. Hiervoor moet je bewijzen dat je op het opgegeven adres woont. Je limieten worden dan verhoogd naar 7000 euro per dag en 25.000 euro per jaar.

Er zijn bij AnycoinDirect maar liefst vier levels beschikbaar. Het derde level kan bereikt worden door een video op te sturen van jezelf met een blaadje waar AnycoinDirect op staat. Level 4 is een limiet op maat, maar dit slechts voor een klein aantal gebruikers interessant.

AnycoinDirect Limieten
AnycoinDirect Limieten

Alternatief voor AnycoinDirect met meer munten!

Bij Bitvavo krijg je toegang tot 100+ munten, met ingebouwde wallets en betaal je soms wel 10x minder handelskosten.

Klantenservice

De klantenservice van AnycoinDirect is dagelijks geopend, maar niet 24 uur per dag. De medewerkers staan doordeweeks van 09:00 uur tot 22:00 uur voor de klanten klaar. In het weekend is de klantenservice geopend van 09:30 uur tot 18:00 uur. De live chatfunctie is eveneens dagelijks bereikbaar. Er kan ook een mailtje worden gestuurd naar support@anycoindirect.eu. Er staat op de site ook een contactformulier klaar en er kan telefonisch contact worden gezocht met een medewerker.

Conclusie van deze AnycoinDirect review

Beginner-proof
Handelskosten en transparantie
Functionaliteiten
Support

Samenvatting

Een van de beste onderdelen van deze broker is de ondersteuning en hoe je de klantenservice kan bereiken. Niet alle brokers hebben zoveel support-methodes (live chat, telefoon en e-mail) en zulke lange openingstijden. Dit is ook door meer dan 11.000 mensen als zeer positief ervaren.

Het proces voor aankopen en verkopen is echter ingewikkelder als bij andere brokers. Ook helpt het niet meer dat je zelf je wallet moet aanmaken en beheren. Dit laatste doen ze, zodat je zelf over de private keys beschikt en het een stuk veiliger is. Maar de eerste wallet die aangeraden wordt is een online wallet van Blockchain.com.

Verder zijn de handelskosten hoog en kunnen deze oplopen tot wel 4%. Bijkomende kosten zoals administratiekosten, blockchain kosten en betalingskosten worden apart gerekend. De handelskosten worden niet transparant getoond.

3.8
Is AnycoinDirect betrouwbaar?

Jazeker, het bedrijf heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB). Hiervoor gelden strenge eisen.

Wat zijn de handelskosten van AnycoinDirect?

De kosten van Anycoin kan oplopen tot 4%, dit is afhankelijk van het volume van de munt, de grootte van de order en het tijdstip. Daarnaast worden ook administratiekosten, blockchainkosten en betaalkosten in rekening gebracht.

Is AnycoinDirect makkelijk in gebruik?

Hoewel het platform zich richt op beginners, is het systeem relatief moeilijk in vergelijking met andere concurrenten. Zo hebben ze een stapsgewijze aankoop flow, waardoor je geen overzicht kan houden. EN Je moet een eigen wallet aanmaken, wat meer tijd kost en niet voor iedereen is weggelegd.