Verschil tussen een crypto broker en een cryptocurrency exchange

Als je crypto aan wil schaffen, dan kan je direct via de cryptocurrency exchange crypto kopen, alsof je aandelen koopt bij een beurs. Bij de exchange kopen kopers direct van verkopers die crypto aanbieden, dus als je crypto verkoopt moet er ook een koper klaarstaan.

Een cryptocurrency broker is een soort tussenpersoon wie ervoor zorgt dat er een relatie ontstaat tussen vraag en aanbod. Een van de dingen die een broker doet is het bijhouden van transacties, wat helpt bij het opsporen van fraude. Het voordeel van een cryptocurrency broker is dat er geen koper direct hoeft klaar te staan om crypto te verkopen, waardoor je dus altijd gewoon crypto kan kopen of verkopen. B

rokers hebben veel ingebouwde tools waarmee je jouw cryptocurrency’s makkelijk bij kan houden en koersen efficiënt kan bekijken. Er zijn ook veel meer veiligheidssystemen ingebouwd bij cryptocurrency brokers dan bij de cryptocurrency exchange.

Cryptocurrency exchanges accepteren vaak geen fiat geld (euro’s of dollars) voor bepaalde crypto’s. Je moet dan eerst Bitcoin kopen voordat je andere crypto’s kan kopen, wat dus langer duurt. Brokers accepteren wel fiat geld waarmee je kan gaan handelen. Bij cryptocurrency exchanges kan je vaak ook een cryptocurrency voor verschillende prijzen aangeboden zien, afhankelijk van de verschillende verkopers, terwijl er bij een broker vaak maar één prijs te zien is.

Een crypto exchange is vaak een stuk goedkoper dan een broker. De broker pakt als tussenpersoon ook een stukje van de taart.

Voorbeelden brokers:

Voorbeelden exchanges:

Top 3 best presterende munten van vandaag: Kyber Network, Bancor en 0x

De 3 winnaars uit de crypto top 100 van vandaag zijn: Kyber Network met 23.1%, Bancor met 16.45% en 0x met 13.33%. Deze cryptomunten presteerden de afgelopen 24 uur het best. Hierbij wordt gekeken naar de cryptocurrency top 100 grootste munten op basis van marktkapitalisatie.

Kyber Network

Kyber Network presteert vandaag het allerbest met een stijging van 23.1% op dagbasis. Op dit moment wordt Kyber Network verhandeld voor € 1.63 ($1.83) per KNC en steeg de munt de afgelopen uur met 0.62%. Op weekbasis zien we een stijging van 57.13%. Kyber Network staat hierdoor op positie 34 op basis van marktkapitalisatie.

Bancor

Bancor scoort vandaag de tweede plek met een stijging van 16.45% op basis van de afgelopen 24 uur. BNT wordt op dit moment verhandeld voor € 1.32 ($1.48) per BNT en steeg de afgelopen uur met 1.65%. Op weekbasis steeg Bancor met 40.69%. Bancor staat nu op positie 73 in de top 100.

0x

Op de derde plek staat 0x met een stijging van 13.33% in de afgelopen 24 uur. De 0x koers is op dit moment € 0.34 ($0.39) per ZRX en daalde de afgelopen uur met -2.33%. De afgelopen week presteerde ZRX beter met een stijging van 9.8%. 0x staat op positie 38 in de top crypto 100.

Top 3 best presterende munten van vandaag: Cardano, Loopring en ICON

De 3 winnaar uit de crypto top 100 van vandaag zijn: Cardano met 11.96%, Loopring met 10.93% en ICON met 7.61%. Deze cryptomunten presteerden de afgelopen 24 uur het best. Hierbij wordt gekeken naar de cryptocurrency top 100 grootste munten op basis van marktkapitalisatie.

Cardano

Cardano presteert vandaag het allerbest met een stijging van 11.96% op dagbasis. Op dit moment wordt Cardano verhandeld voor € 0.08 ($0.09) per ADA en daalde de munt de afgelopen uur met -0.21%. Op weekbasis zien we een stijging van 14%. Cardano staat hierdoor op positie 9 op basis van marktkapitalisatie.

Loopring

Loopring scoort vandaag de tweede plek met een stijging van 10.93% op basis van de afgelopen 24 uur. LRC wordt op dit moment verhandeld voor € 0.08 ($0.09) per LRC en daalde de afgelopen uur met -1.68%. Op weekbasis steeg Loopring met 10.69%. Loopring staat nu op positie 76 in de top 100.

ICON

Op de derde plek staat ICON met een stijging van 7.61% in de afgelopen 24 uur. De ICON koers is op dit moment € 0.28 ($0.31) per ICX en steeg de afgelopen uur met 2.39%. De afgelopen week presteerde ICX beter/slechter met een stijging van 1.14%. ICON staat op positie 57 in de top crypto 100.

Top 3 beste presterende munten van vandaag: Enjin Coin, IOTA en Stellar

De 3 winnaar uit de crypto top 100 van vandaag zijn: Enjin Coin met 4.13%, IOTA met 3.31% en Stellar met 3.24%. Deze cryptomunten presteerden de afgelopen 24 uur het best. Hierbij wordt gekeken naar de cryptocurrency top 100 grootste munten op basis van marktkapitalisatie.

Enjin Coin

Enjin Coin presteert vandaag het allerbest met een stijging van 4.13% op dagbasis. Op dit moment wordt Enjin Coin verhandeld voor € 0.15 ($0.17) per ENJ en daalde de munt de afgelopen uur met -0.23%. Op weekbasis zien we een daling van -7.75%. Enjin Coin staat hierdoor op positie 59 op basis van marktkapitalisatie.

IOTA

IOTA scoort vandaag de tweede plek met een stijging van 3.31% op basis van de afgelopen 24 uur. MIOTA wordt op dit moment verhandeld voor € 0.19 ($0.22) per MIOTA en steeg de afgelopen uur met 0.01%. Op weekbasis daalde IOTA met -5.86%. IOTA staat nu op positie 24 in de top 100.

Stellar

Op de derde plek staat Stellar met een stijging van 3.24% in de afgelopen 24 uur. De Stellar koers is op dit moment € 0.06 ($0.07) per XLM en daalde de afgelopen uur met -1.48%. De afgelopen week presteerde XLM slechter met een daling van -7.57%. Stellar staat op positie 15 in de top crypto 100.

Alles over cryptovaluta wallets

Zoals je inmiddels zult begrijpen, heb je dus zogenaamde wallets (portemonnee’s) nodig om je aangekochte of geminede crypto munten in te bewaren. Hierin zijn verschillende opties mogelijk. Zo kun je een wallet downloaden voor op je pc of smartphone, maar heb je ook de optie om een online wallet te gebruiken.

Maar het meest veilige is de hardware wallet. Dit is een soort USB stick, waarop je je coins kunt opslaan. Bij het kiezen van deze wallets is het belangrijk te kijken naar de veiligheid van zo’n wallet, je wilt natuurlijk niet dat hackers er met je coins van door gaan.

Ook gebruiksvriendelijkheid is natuurlijk belangrijk. Nu zijn er natuurlijk enorm veel coins in omloop en is het onmogelijk om al die wallets hier te benoemen. Ik zal voor de meest gebruikte coins, de meest gekozen wallets benoemen.

Cold storage: hardware wallets

De veiligste manier om je crypto coins te bewaren, is via de zogenaamde cold storage. Cold storage is een wallet die niet aangesloten is op het internet. Het is namelijk een fysieke wallet, vergelijkbaar met een USB-stick. Op deze manier kunnen hackers en dieven niet bij je coins komen. Van de hardware wallets die te koop zijn, zal ik er 2 voor je toelichten:

De Trezor wallet

Deze hardware wallet staat hoog aangeschreven bij de kenners en is compatible met al aardig wat coins, te weten: Bitcoin, Ethereum (+ alle ERC-20 tokens), Ethereum Classic, Litecoin, Dash en meer. In de toekomst zullen er zeker nog coins bijkomen. De hardware is beveiligd met een pincode, dus zelfs als je hem verliest kan niemand bij je coins komen. Zelfs als de computer waarop je de hardware gebruikt gehackt wordt, kunnen de hackers niet achter je pincode komen. Mocht je de Trezor zelf verliezen, dan kan je je coins terug krijgen via een zogenaamde recovery card. Al met al een zeer veilige manier om je coins te bewaren.

De Trezor kost € 89,- en heeft full support voor Windows (versie 7 en hoger), OS X (versie 10.8 en hoger) en Linux. Je kunt je TREZOR ook gebruiken op Android apparaten, die uitgerust zijn met USB On-The-Go (aka USB Host).

De Ledger Nano X

De Ledger Nano X is een hardware-portefeuille voor Bitcoin, Ethereum en altcoins, gebaseerd op robuuste beveiligingsfuncties voor het opslaan van cryptografische activa en het beveiligen van digitale betalingen. Als je dus bijvoorbeeld Bitcoin koopt via CryptoPrijzen, dan kun je die mooi in je Ledger veiligstellen.

De Ledger is met elke computer te verbinden en installeert een beveiligd OLED scherm om de transactie te double-checken en te bevestigen en dat met een enkele klik op de knoppen. Net als de Trezor is de Ledger beveiligt met een pincode en heeft het een recovery sheet om bij verlies, de coins terug te krijgen.

De Ledger Nano X is verkrijgbaar vanaf 119 euro bij Ledger.

Hot storage: software wallets

Een andere optie naast de hardware wallets, zijn hot wallets die je kunt downloaden naar je pc of smartphone. Natuurlijk snap je al, dat deze wallets minder veilig zijn dan de hardware wallets, aangezien wat op je computer of smartphone staat (en dus in verbinding is met het internet), te hacken is.

Het is niet zo dat dit soort wallets aan de lopende band gehackt en leeggeroofd worden, een deel hangt af van hoe je zelf met je veiligheid om gaat natuurlijk (meer hierover in een volgend blog). Wel is het aan te raden om niet te hoge bedragen op dit soort wallets te zetten. Om ze echter te gebruiken om betalingen te doen, zijn ze prima!

Beschouw het zo, je hardware wallet is je kluis en je hot wallet is je portemonnee.

Enkele hot wallets zijn:

  • Exodus
  • Electrum
  • MyCelium
  • Jaxx
  • MultiBit HD

Online storage: web wallets

Een derde optie om je coins te bewaren zijn de zogenaamde web wallets. Hierbij sla je je coins op in een wallet online, bij een website waar je een persoonlijk account aan hebt gemaakt.

Besef je heel goed, dat dit van alle 3 de minst veilige vorm van storage is voor je coins. Niet alleen is de kans er, dat je eigen pc gehackt wordt en de hacker op die manier je inlogcodes in handen krijgt. Ook de website zelf kan natuurlijk gehackt worden.

Bij de exchanges waar je coins koopt, kan je je coins tijdelijk opslaan na aankoop, maar het is aan te raden deze zo snel mogelijk naar een veiliger opslag te zenden. Denk maar eens aan de grote bitcoin roof in 2014 bij de Japanse exchange Mt. Gox. Hier werden 605.000 BTC gestolen, wat nu een waarde van 1,8 miljard euro zou zijn! Ongeveer 129.000 mensen zijn door deze roof gedupeerd!

Paper wallet

De paper wallet is eigenlijk niets meer dan een uitgeprinte private keys. Dit was een veelgebruikte manier van cold storage, maar is door de komst van de hardware wallets eigenlijk een beetje ouderwets geworden.

Welke wallet je ook kiest, houd altijd in het achterhoofd, dat wanneer je crypto coin voorraad groter wordt, de schade in geval van diefstal ook groter wordt voor jou. Kleine aantallen coins, verspreid over meerdere wallets verlagen het risico al drastisch, maar mocht je grotere aantallen coins in je bezit krijgen, kies er dan voor om een cold storage device aan te schaffen. Je bewaart immers ook geen grote aantallen euro’s in een oude sok onder je bed!

Meer over wallets en cryptocurrency vind je op de website AllesOverCrypto.

Wie zijn de grootste concurrenten van Ripple?

Het belangrijkste speerpunt van Ripple is om bedrijven en banken XRP te laten gebruiken om internationale betalingen te doen. Dat de mogelijkheden hier groot zijn, moge duidelijk zijn. Ripple is dan ook niet de enige partij die internationale betalingen wil faciliteren. Wie zijn de belangrijkste concurrenten van Ripple?

SWIFT

SWIFT is de partij die momenteel de internationale betalingen tussen banken faciliteert. Zodoende heeft SWIFT een voet in de deur bij alle grote banken. Omdat SWIFT mogelijk de bui al ziet hangen, is ook SWIFT bezig om de blockchain te gebruiken. Deze blockchain is gebaseerd op het hyperledger-protocol, waar onder andere IBM mee werken.

Naar het zich laat aanzien werkt de SWIFT-blockchain anders dan Ripple. Zo hebben banken nog steeds nostro en vostro rekeningen nodig. Daarnaast maakt de blockchain geen gebruik van een munt, zoals XRP. Dit betekent dat de kostenbesparingen beperkt zijn ten opzichte van het gebruik van XRP.

Toch dient de blockchain van SWIFT niet onderschat te worden. Zo zouden er dagelijks al ettelijke miljarden via de blockchain van SWIFT worden verstuurd.

Stellar Lumens

Stellar Lumens (of kortweg Stellar) wordt meestal in een adem genoemd met Ripple. Stellar is een van de munten die specifiek ontwikkeld is met als doel om internationale betalingen te stimuleren. Stellar richt zich daarbij meer op het maken van peer-to-peer betalingen.

Deze peer-to-peer betalingen werken door middel van een anchor. De anchor (een soort tussenpartij) fungeert als bank. De benadering daarbij lijkt heel erg op die van van Ripple in die zin dat ook XLM als een brugmunteenheid kan fungeren tussen twee andere munteenheden.

Hoewel XLM zich specifiek richt op consumenten, bestaat de kans dat ze ook ooit op het terrein van Ripple komen. Dit kan bijvoorbeeld als er veel liquiditeit in het netwerk van XLM terecht komt. Het netwerkeffect zal er dan voor zorgen dat ook andere partijen (waaronder banken) gebruik gaan maken van Stellar.

Voordeel dat Stellar heeft ten opzichte van Ripple is dat ze wellicht een wat beter imago hebben. Achter Stellar zit een stichting die ook als ideale doelstelling heeft om mensen zonder bankrekeningen toegang te geven tot financiële diensten. Aan de andere kant biedt het Ripple protocol meer mogelijkheden voor slimme contracten.

Universa

Universa is op dit moment nog een kleine cryptomunt van Russische makelij. Universa beschikt over een aantal eigenschappen die de munt in de toekomst nog wel eens een grote concurrent van Ripple zouden kunnen maken.

Zo beschikt Universa over een werkend mainnet dat 20000 transacties per seconden aan kan. Dit is meer dan het netwerk van Ripple op dit moment aan kan. Daarnaast heeft het bedrijf actieve partnerschappen met een aantal Russische banken om als vervanging van Swift te kunnen fungeren. Het feit dat Universa een Russische munt is kan zowel in het voordeel als in het nadeel van Universa werken.

Op dit moment staat Universa nog in de kinderschoenen. Zo dient Universa nog flink wat meer volume en waarde te krijgen als het echt een geduchte concurrent wil worden van Ripple. Dit maakt Universa een high-risk, high-reward investering.

Bitcoin

Sommigen zullen wellicht staan te kijken dat Bitcoin in dit rijtje staat. Voordeel dat Bitcoin heeft ten opzichte van XRP is dat er op dit moment meer liquiditeit is. Het handelsvolume is een keer of tien groter dan dat van XRP. Dit betekent dat het voor grote transacties makkelijker is om de juiste hoeveelheid Bitcoin te kopen en te verkopen. Zeker als het lightning network in de lucht komt, kunnen transacties ook vrij snel verlopen. Een transactie die binnen een uur verloopt is nog altijd een stuk sneller dan een transactie die dagen onderweg is, zoals nu het geval is.

Desalniettemin zijn er ook veel nadelen aan het gebruik van Bitcoin. De transactiekosten zijn hoger dan bij het gebruik van Ripple. Daarnaast moet er nog een soort van software infrastructuur ontwikkeld worden om deze betalingen mogelijk te maken vanuit de banken.

Welke spellen kun je vinden in een crypto casino?

Crypto casino’s zijn relatief nieuw. Het is daarom niet raar dat er nog niet zoveel online casino spellen bestaan die functioneren met cryptocurrencies.

Hoewel een aantal spelontwikkelaars er inmiddels mee bezig zijn, staat het nog in de kinderschoenen. Zo bevindt de ontwikkeling van crypto spellen zich bij bekende spelontwikkelaars zoals NetEnt vaak nog in de eerste fase.

Geduld zal worden beloond

Het ontwerpen en aanpassen van traditionele casino spellen kost tijd en geld. Hou er dan ook rekening mee dat het nog enkele jaren gaat duren voordat het spelaanbod in een crypto casino even groot is als in een standaard online casino. Maar het wachten zal ongetwijfeld beloond worden!

Betaal met crypto

Gelukkig zijn er een aantal populaire spelletjes die je in elk casino kan spelen, zowel online als offline. Denk bijvoorbeeld aan Poker, Blackjack, Roulette en Craps. Ook vind je in veel crypto casino’s fruitautomaten, gokkasten en videoslots die niet anders zijn dan de normale variant. Het enige verschil is dat je betaalt met crypto.

Kun je met een smartphone spelen in een crypto casino?

Tegenwoordig kun je bijna overal ter wereld via je smartphone in een online casino spelen. Dit maakt een lange reis met het openbaar vervoer of ergens wachten een stuk minder saai! De meeste crypto casino’s zijn goed bereikbaar op de mobiele telefoon. Sterker nog, sommige crypto casino’s zijn zeer mobiel vriendelijk en hebben een mobiel platform opgericht. Daardoor worden casino spelletjes in nog betere kwaliteit weergeven.

Hoe verhoog je jouw speltegoed?

Het verhogen van je speeltegoed is een fluitje van een cent. Het enige wat je moet doen is het omwisselen van Bitcoin of een altcoin (als die aangeboden wordt) naar valuta zoals een euro, dollar of pond. Sommige crypto casino’s bieden niet de mogelijkheid om te wisselen naar traditionele valuta. Bedenk goed wat je wil en kies aan de hand daarvan jouw crypto casino.

SATOS lanceert nieuwe website

SATOS, een van Nederlands cryptocurrency-handelsplatformen, zet sinds 2013 volledig in op klanttevredenheid en het be your own bank-gevoel. Deze werkwijze wordt door SATOS verder in Europa uitgerold met een spiksplinternieuwe website. Een nieuwe exchange-like website, met een filosofie die gelijk is aan de oorspronkelijke gedachte achter Bitcoin: be your own bank. Beheren van je cryptocurrencies doe je zelf.

SATOS ziet sinds het ontstaan in 2013 een groei in klantaantallen en omzet. Het bedrijf geeft aan dat dit, naast de toenemende populariteit van cryptocurrencies hoofdzakelijk komt door de geboden klantenservice en snelheid die voortkomt uit de makkelijke bestelprocedure waar geen accounts bij komen kijken. In tegenstelling tot andere handelsplatformen biedt SATOS zeven dagen per week, twaalf uur per dag live support om je waar nodig te helpen. De dienstverlening wordt met een 4,6/5 beoordeeld aan de hand van meer dan 1400 klantbeoordelingen op Trustpilot. Met deze score is SATOS volgens Trustpilot het best beoordeelde cryptocurrency-handelsplatform van Europa.

SATOS is Ambitieus

Het handelsplatform waarop klanten cryptocurrencies zoals bitcoin kopen en verkopen was tot op heden enkel actief binnen Nederland. Met een volledig nieuwe website en nieuwe domeinextensie trekt SATOS verder in Europa en wil uiteindelijk een prominente naam in heel Europa vertegenwoordigen. Inmiddels zijn de eerste stappen gezet en is SATOS druk met vervolgstappen, zo vertelt mede-oprichter Tim Kamer:

“We hebben altijd de ambitie gehad om buiten Nederland te opereren. Onze bedrijfsfilosofie is uniek, we zien dit zeker als een gemis in de rest van Europa. Geen accounts, geen verstopte kosten en bovenal: wij beheren de tegoeden van onze klanten niet, je bent baas over je eigen crypto-vermogen. Het beheren van tegoeden van klanten zou uiteraard financiële voordelen met zich meebrengen voor ons bedrijf. Echter stellen we de klant centraal en kiezen we ervoor om de visie van Satoshi, de oprichter van Bitcoin, te blijven volgen.”

Voor 1 miljard dollar gehackt; be your own bank

De vernieuwde website van SATOS geeft door middel van live koersen en grafieken toch het gevoel dat je op een exchange handelt, maar dan vanuit je eigen wallet. In 2018 resulteerden verschillende hacks in een kleine 1 miljard dollar die verdween van verschillende exchanges. Wat als je dit zelf zou beheren?

“In tegenstelling tot veel andere handelsplatformen beheert SATOS geen cryptocurrencies van haar klanten. Dit staat voor ons gevoel haaks op de gedachte achter cryptocurrency. Banken beheren onze euro’s, hier heb jij als klant geen volledige controle over. Helaas zien wij de laatste jaren hetzelfde gebeuren binnen het cryptocurrency-landschap. Om die reden nemen we de tijd om klanten te informeren en waar nodig te helpen om baas over eigen vermogen te blijven, en dus je eigen bank te worden.” Aldus Tim Kamer.

Momenteel beheren de top 10 internationale cryptocurrency exchanges meer dan 10 miljard dollar van hun klanten. Deze exchanges doen er alles aan om hackers buiten de deur te houden, maar wees er ook van bewust dat deze exchanges hét mikpunt van hackers zijn. Zo werden Upbit, Binance, Bittrue en Gatehub afgelopen jaar nog getroffen door hackers.

Cappasity komt met marktplaats voor 3D content

De wereld van de media en e-commerce verandert razendsnel. Nog geen tien jaar geleden keken we via onze grote beeldbuis naar eendimensionale tekenfilms en kochten we onze spullen via een papieren catalogus. Tegenwoordig maken filmhuizen de mooiste 3D-films en kun je online je product van alle kanten bekijken, voordat je het daadwerkelijk aanschaft. Cappasity gelooft in de wereld van Augmented en Virtual Reality en wil een marktplaats voor 3D-content lanceren. Om dit idee een stap verder te brengen organiseren zij een ICO.

Wat is het idee?

In de whitepaper van dit initiatief zet het bedrijf achter ARToken direct uiteen wat volgens hen het probleem binnen de markt van Augmented en Virtual Reality is: “Ondanks dat verschillende grote marktpartijen hun eigen VR hardware hebben gelanceerd, wordt het nog door weinig mensen op reguliere basis gebruikt en is VR nog lang niet mainstream. Een van de belangrijkste redenen daarvoor is het gebrek aan content. Inadequate content werd door 38% van de deelnemers aan een onderzoek door Perkins Coie genoemd als de belangrijkste horde die genomen moet worden door de AR/VR-industrie.”

Cappasity erkent dat probleem en introduceert daarom een platform waarop gehandeld kan worden in 3D-content. Door dit platform te koppelen met diverse tools waarmee deze content kan worden ontwikkeld, wil het bedrijf een versnelling aanbrengen in de hoeveelheid beschikbare content. De marktplaats wordt gebouwd op blockchain-technologie. Daarmee wil Cappasity ervoor zorgen dat duidelijk is waar de copyright van de content ligt en wie deze heeft aangeschaft. Het bedrijf doet dat door gebruik te maken van smart contracts, waarin deze data wordt vastgelegd. Het platform maakt het mogelijk om content aan te bieden, te huren en te kopen. Volgens het bedrijf zorgt het gedecentraliseerde karakter er ook voor dat betalingen voor content bijna gratis, snel en transparant plaats zullen vinden.

Ondanks dat het platform decentraal is opgezet, is er volgens de whitepaper wel sprake van een vorm van moderatie om misbruik en fouten te voorkomen. Het is daarom voor gebruikers mogelijk om klachten in te dienen. Die klachten zullen in eerste instantie worden behandeld door een klein team van moderators, die worden aangesteld door belangrijke spelers in de Cappasity Community. Het besluit om content daadwerkelijk te verwijderen, wordt genomen door een tweede groep moderators. Zij maken gebruik van een stem-mechanisme, waarbij klachten gericht tegen een lid met een hoge reputatie minder zwaar wegen dan een deelnemer met een mindere historie.

Wat kun je met de token?

Cappasity introduceert de ARToken. Deze token is een belangrijk onderdeel van het ecosyteem van Cappasity. De token kan worden gebruikt om content mee aan te schaffen en content creators worden in deze cryptocurrency betaald. Het is daarnaast de bedoeling dat hij verhandelbaar wordt via diverse exchanges. Bekijk hier de Cappasity koers.

Hoe ziet de roadmap eruit?

Cappasity is al een tijdje bezig in de wereld van de AR/VR en dat zie je terug in de roadmap. Het bedrijf werd in 2013 gesticht en in 2016 bracht het de eerste tooling voor 3D-animaties op de markt. Het Cappasity-platform wordt nog dit jaar gelanceerd, waarna daar in het eerste kwartaal van 2018 extra content-ontwikkel-software voor met name de mobiele telefoon aan toe wordt gevoegd. In het tweede kwartaal van dat jaar zou het mogelijk moeten worden om via een marktplaats te handelen in AR/VR-content. Eind 2018 komt ook de mogelijkheid om de content decentraal op te slaan en de zoekmachine beschikbaar. Begin 2019 volgt een marktplaats-app voor de mobiele telefoon.

Wat zijn de details van deze ICO?

Totaal uitgegeven coins10.000.000.000 AR
Coins in de verkoop7.000.000.000 AR
PrijsIn fase 1 krijg je voor een dollar 125 AR. De prijs voor fase 2 is nog niet bekend, maar volgens de whitepaper ligt die vermoedelijk 20% tot 40% hoger, afhankelijk van de marktprijs.
BonusJa. De maximale bonus is 20%.
DividendNee.
DataFase 1: tot en met 22 november 2017
Fase 2: vanaf 22 maart 2018

Crypterium wil voorop lopen bij revolutie bankenwereld

Wereldwijd zijn diverse banken bezig met projecten op het vlak van blockchain. Niet voor niets, de angst dat deze technologie de huidige bankenwereld stevig kan veranderen zit er bij de grootbanken goed in. Crypterium wil die ontwikkeling een extra zet geven en de eerste échte crypto-bank worden. Om die ambitie kracht bij te zetten, organiseert ze een ICO.

Wat is Crypterium?

Op haar website doet Crypterium stevige uitspraken over hoe zij denkt dat de financiële wereld er in de toekomst uit zal zien: “Over 8 jaar zal de crypto-economie meer dan 10 triljoen dollar bedragen. Cryptobanken zullen een hoeksteen zijn in de relaties tussen de gedecentraliseerde economie en het toekomstige dagelijkse leven door de betaalmogelijkheden en -infrastructuur uit te breiden. Daarmee creëert ze nieuwe scenario’s voor cryptocurrency-betalingen en verlaagt ze de betaalrentes.”

In die geschetste toekomst wil Crypterium een belangrijke rol gaan spelen. In haar whitepaper gaat het bedrijf dieper in op hoe ze dat denkt te gaan doen: “Crypterium wordt beschikbaar via IOS en Android en direct ready-to-use via mobiele devices. Anders dan conventionele banken, die er soms weken over doen om betaalkaarten uit te geven, zal de Crypterium Cryptobank transacties voor zowel fiat als cryptocurrency direct verwerken en de uitwisseling tussen die twee mogelijk maken. Met Crypterium’s digitale bank kunnen klanten eindelijk cryptocurrency gebruiken om op fiat geld gebaseerde goederen te kopen zonder transactiebeperkingen en met lage commissie bij iedere van de wereldwijde 42 miljoen betaalterminals en veel internetwinkels en betaalpunten.”

Kortom: Crypterium wil een volwaardige cryptobank worden. De strategie van het bedrijf leunt op vier pijlers. Ten eerste wil de bank het mogelijk maken om mobiel met je cryptocurrency te kunnen betalen bij 42 miljoen betaalpunten. Tegelijkertijd wil ze het voor retailers makkelijker maken om betalingen met cryptocurrency te accepteren. De derde pijler is het faciliteren van het lenen van geld door middel van cryptocurrency. Tot slot wil Crypterium haar technologie via een API openstellen voor andere ontwikkelaars. Dit zou de integratie van toepassingen door andere partijen moeten versnellen.

Wat kun je met de token?

Crypterium geeft de CRPT uit. Deze token is de centrale munt van het ecosysteem van Crypterium. Iedereen die een transactie wil doen via deze bank, zal CRPT nodig hebben om die te voltooien. Het bedrijf wil het ook mogelijk maken om de munt te verhandelen via exchanges. Om de munt in waarde te laten stijgen wordt van iedere transactie 0,5% in CRPT vernietigd. Daarnaast zet de crypto-bank een loyaliteitsfonds op. Dertig procent van de inkomsten uit transacties wordt herverdeeld onder eigenaren en gebruikers van de tokens. De verdeling van dat fonds wordt gebaseerd op het aantal transacties dat iemand via de bank heeft gedaan. Bekijk hier de actuele Crypterium koers.

Hoe ziet de roadmap eruit?

Crypterium heeft onder een andere naam een historie in het contactloos betalen en is daar sinds 2013 al mee aan de slag. Deze cryptobank is een nieuwe tak voor hen en zal ontwikkeld worden na deze ICO. Een globale roadmap is te vinden op de website van het bedrijf. Volgens die roadmap wordt er zeker tot eind volgend jaar gewerkt aan de ontwikkeling van de cryptobank. Het API-platform zou halverwege volgend jaar live moeten gaan.

Waarom deze ICO?

De CRPT speelt een centrale rol in het ecosysteem van Crypterium en moet daarom uitgegeven worden. Daarnaast is er veel geld nodig voor de ontwikkeling van de cryptobank. Volgens de website is de grootte van die ontwikkeling ook afhankelijk van de opbrengst van deze ICO. Bij een opbrengst van 8 miljoen wordt gestart met de ontwikkeling van de bankentak, maar voor de ontwikkeling van het API-deel is bijvoorbeeld al 34,5 miljoen dollar nodig.

Wat zijn de details van deze ICO?

Totaal uitgegeven coins300.000.000 CRPT
Coins in de verkoopMaximale cap is 47 miljoen dollar
Prijs1 CRTP kost 0.0001 BTC
BonusJa. De maximale bonus is 15%. Dit loopt tijdens de ICO af naar 0%.
Dividend30% van de inkomsten uit transacties worden herverdeeld via een loyaliteitsprogramma.
DataHardcap bereikt