XRP koers live in euro - Actuele XRP (XRP) waarde

€0.49

1.45% (24u)
Laagst €0.48
Hoogst €0.49
 • Marktkap. €27.44 B
 • Volume €1.65 B
 • ATH €3.12
 • ATH(% Change) -84.23%
 • ATH Date 2018-01-07

Loading Data
Please wait, we are loading chart data
Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

XRP kopen, verkopen of verhandelen

# Exchange Handelspaar Prijs Volume (24u) Bijgewerkt Trust Score

De actuele XRP koers en waarde met grafiek, volume en exchanges voor analyses. XRP rekenmachine, kopen en verkopen. De live XRP prijs in XRP-EUR is op dit moment: €0.49 En heeft een totale marktkapitalisatie van €27.44 B. De afgelopen 24 uur is de XRP prijs in euro met 1.45% gestegen.

Bepaal aan de hand van de koers of dit het juiste moment is om te kopen of juist te verkopen. Sla deze pagina op in je favorieten om direct de XRP (XRP) koers bij de hand te hebben.

Live Top 3 Aanbieders Ripple Kopen


Live Top 3 Aanbieders Ripple Verkopen


Wat is Ripple?

Dit systeem doet dienst als betalingsprotocol voor banken. Dankzij dit betalingsprotocol kunnen banken eenvoudiger en sneller internationale transacties verwerken en dit zonder al te hoge transactiekosten te moeten ophoesten. Een kenmerk valt alvast op: in tegenstelling tot andere cryptovaluta is het niet gedecentraliseerd.

Hoe werkt het?

Het succes van dit systeem valt te verklaren door het veelvuldig gebruik door grootbanken zoals UniCredit, Santander, Reise Bank en Bank of America. Dankzij dit systeem worden het aantal tussenstations bij internationale transacties, zeker indien verschillende valuta gebruikt worden, drastisch gereduceerd. Het klassieke SWIFT-systeem leek ooit misschien wel heel innovatief, maar dankzij deze cryptomunt werd alles opnieuw een stuk minder omslachtig. Banken lijken het alvast te omarmen.

Deze cryptomunt schakelt de voornoemde problemen uit door gebruik te maken van de blockchain. Hierbij kunnen de banken via een eenduidig en cryptografisch versleuteld netwerk live transacties uitvoeren en bevestigen waarbij de diverse valuta tijdelijk worden omgezet in XRP’s. Bovendien maakt het netwerk het ook mogelijk om rekeninggegevens te verifiëren en transacties te bevestigen, waarbij de blockchain de anonimiteit van verzender en ontvanger verborgen weet te houden.

XRP’s zal geen munten vervangen

In tegenstelling tot andere cryptomunten, heeft XRP niet als doel om het huidig monetair systeem te ontwrichten. XRP’s moeten dan ook het huidig monetair stelsel verbeteren door bruggen te bouwen tussen de diverse munteenheden en overheden. Munten razendsnel internationaal laten transporteren, dat is het voornaamste doel van de XRP’s. De ambities van cryptomunten zoals Bitcoin blijven zich onzeker op lange termijn te situeren, terwijl de XRP’s op korte termijn successen blijkt te boeken.

Snellere opschaling dan Bitcoin

Aangezien de focus hier voornamelijk ligt op kredietinstellingen en grote internationale betalingsproviders, werd het systeem speciaal ontworpen om eenvoudig te kunnen opschalen. Terwijl klassieke cryptomunten meestal slechts een tiental transacties per seconde kunnen verwerken, spreken we bij XRP’s al snel van enkele duizenden transacties. Op deze manier weet het veel beter aan de hedendaagse behoeften van de internationale markt te voldoen.

Opgelet: Mining van Ripple is niet mogelijk

Een ander belangrijk verschil ten opzichte van andere cryptomunten is dat het niet mogelijk is om XRP’s te minen. In dit systeem is iedere beschikbare coin reeds vooraf gemaakt en blijft het merendeel ervan gewoon in het bezit van het systeem zelf. Op lange termijn maakt dit het systeem veel duurzamer en schakelt het de noodzaak van torenhoge computerkracht en elektriciteit uit.

Moet ik investeren?

Investeren in cryptomunten blijft altijd een tikkeltje risicovol. Toch lijkt deze variant een mooie toekomst te zijn beschoren. Steeds meer banken maken intussen de overstap en ook de koerswaarde lijkt het goed te doen. Toegegeven: grote koersstijgingen zoals bij andere cryptomunten zal je niet boeken, maar in het kader van risicodiversificatie mag een geschikt aandeel aan XRP’s eigenlijk niet ontbreken.

Wil jij Ripple kopen of wil je de beste plek vinden om XRP te verkopen? Bekijk dan hierboven een overzicht van alle XRP exchanges waar Ripple kopen verkopen en verhandelen mogelijk is.

Klik op de exchange naam om een account aan te maken.

Bekijk hier een uitleg hoe je cryptomunten kan kopen.

Alle Ripple Exchanges

Bij de bovenstaande Ripple (XRP) exchanges kun je eenvoudig XRP traden. Het volume en de prijs wordt regelmatig bijgewerkt met actuele data.

€20 Gratis + €10.000
Bitvavo Bonus
Ontvang €20 Gratis Crypto + €10.000 Gratis Handelen
Ontvang nu 20 euro gratis bij Bitvavo en handel nu de eerste € 10.000 volledig gratis...Show More
Ontvang nu 20 euro gratis bij Bitvavo en handel nu de eerste € 10.000 volledig gratis bij Bitvavo. Show Less

Ripple koers in euro

Bekijk de Ripple koers in euro live wanneer het jou uitkomt. Gebruik de tabbladen om ook alle historische informatie te bekijken en eenvoudig de koers om te rekenen. Je kan de XRP waarde tot 1 jaar terug in het verleden bekijken.

Ripple koersgrafiek

Gebruik de Ripple (XRP) koersgrafiek om niet alleen de actuele koersbeweging te bekijken, maar ook om analyses los te laten.

Waarom stijgt de Ripple koers?

Een stijging in de koers van Ripple kan vele oorzaken hebben. Een ding dat zeker is, is dat er meer vraag is naar Ripple dan aanbod. Meer mensen willen Ripple kopen, en minder mensen zijn geneigd om te verkopen. Hierdoor moeten kopers tegen elkaar opbieden en wordt de prijs hoger.

Redenen voor een koersstijging kan zijn:

 • Er zijn positieve nieuwsberichten over Ripple of over cryptocurrency in het algemeen.
 • Er heerst een positief sentiment en kopers beïnvloeden elkaar.
 • Fear Of Missing Out slaat in, de XRP koers stijgt hard, en investeerders zijn bang om de boot te missen. Hierdoor blijft de koers alsmaar stijgen.
 • Er is een evenement aangekondigd, zoals een halving, een hard fork of een nieuwe functionaliteit.
 • Er heerst angst, zoals oorlogen, crisissen of devaluatie van valuta’s. Mensen zoeken dan naar alternatieve investeringen, zoals crypto.

Waarom daalt de Ripple koers?

Dit is exact het omgekeerde van wat er gebeurd bij een stijging. Als de Ripple koers daalt dan zijn er meer verkopers dan kopers. Hierdoor moeten de verkopers de prijzen verlagen en willen kopers niet meer betalen dan nodig is.

Redenen voor een koersdaling kan zijn:

 • Er zijn negatieve nieuwsberichten over XRP of over cryptocurrency in het algemeen.
 • Er heerst een negatief sentiment en verkopers beïnvloeden elkaar.
 • Een evenement is geweest, vlak voor een evenement stijgen vaak de koersen, maar op de dag zelf of daarna zaken de prijzen.
 • Er is een grote hack geweest, waarbij veel cryptocurrency buit is gemaakt.
 • Grote hoeveelheid crypto wordt gedumpt op de markt door whales.
 • Een grote organisatie blijkt een scam te zijn en gaat ervandoor met alle crypto, goud of aandelen.
 • Een groot project is geklapt.
 • Een bedrijf is failliet gegaan.

Bekijk hier een uitleg hoe je cryptomunten kan kopen.

Ripple technische analyse

Gebruik de Ripple technische analyse als extra instrument om te bepalen of Ripple kopen of verkopen nu een goed idee is.

Alle Ripple Exchanges:

Bij de volgende Ripple (XRP) exchanges kun je eenvoudig XRP traden. Het volume en de prijs wordt regelmatig bijgewerkt met actuele data.

Historische Ripple Data

Ben je bezig met het analyseren van grafieken en heb je hierbij ook historische data nodig? Bekijk de Ripple historie tot 1 jaar terug. Klik hiervoor op het tabblad Historie.

Ripple omrekenen naar euro

Eenvoudig XRP naar EUR en euro naar Ripple omrekenen. Gebruik onze cryptocurrency rekenmachine om te rekenen met alle cryptovaluta tegen de euro of dollar. Klik hiervoor op het tabblad Rekenmachine.

Op deze pagina vind je alle informatie over de cryptovaluta Ripple (XRP) om simpelweg de actuele Ripple prijs te zien of om technische analyses uit te voeren. Marktkapitalisatie biedt alle instrumenten om gedegen onderzoek te doen naar de markt met live en historische data. Denk hierbij aan:

 • Interactieve Ripple grafieken, waarbij tot 1 jaar in het verleden gekeken kan worden
 • Officiële XRP informatie als de website, whitepaper en andere officiële kanalen
 • Historische data waarbij per datum de prijs, het volume en de marktkapitalisatie bekeken kan worden
 • Blijf op de hoogte van de laatste Ripple nieuws via onze geïntegreerde koppeling met Twitter

Verder tonen wij waar je Ripple kopen kunt en laten wij de exchanges zien waarop je XRP kunt verhandelen. Daarbij wordt ook het volume getoond van de afgelopen 24 uur. Wij werken alleen met actuele data.

Meer Ripple informatie en artikelen:

Ripple Nieuws:

Twitter nieuws over Ripple vind je via het tabblad Nieuws.

Laat weten wat jij van Ripple vindt via het tabblad Comments.

De Ripple koers wordt bepaald door middel van vraag en aanbod op alle exchanges ter wereld die XRP aanbieden. Van alle prijzen wordt het gemiddelde genomen en dat is de Ripple koers in euro.