Verschil tussen een crypto broker en een cryptocurrency exchange

Als je crypto aan wil schaffen, dan kan je direct via de cryptocurrency exchange crypto kopen, alsof je aandelen koopt bij een beurs. Bij de exchange kopen kopers direct van verkopers die crypto aanbieden, dus als je crypto verkoopt moet er ook een koper klaarstaan.

Een cryptocurrency broker is een soort tussenpersoon wie ervoor zorgt dat er een relatie ontstaat tussen vraag en aanbod. Een van de dingen die een broker doet is het bijhouden van transacties, wat helpt bij het opsporen van fraude. Het voordeel van een cryptocurrency broker is dat er geen koper direct hoeft klaar te staan om crypto te verkopen, waardoor je dus altijd gewoon crypto kan kopen of verkopen. B

rokers hebben veel ingebouwde tools waarmee je jouw cryptocurrency’s makkelijk bij kan houden en koersen efficiënt kan bekijken. Er zijn ook veel meer veiligheidssystemen ingebouwd bij cryptocurrency brokers dan bij de cryptocurrency exchange.

Cryptocurrency exchanges accepteren vaak geen fiat geld (euro’s of dollars) voor bepaalde crypto’s. Je moet dan eerst Bitcoin kopen voordat je andere crypto’s kan kopen, wat dus langer duurt. Brokers accepteren wel fiat geld waarmee je kan gaan handelen. Bij cryptocurrency exchanges kan je vaak ook een cryptocurrency voor verschillende prijzen aangeboden zien, afhankelijk van de verschillende verkopers, terwijl er bij een broker vaak maar één prijs te zien is.

Een crypto exchange is vaak een stuk goedkoper dan een broker. De broker pakt als tussenpersoon ook een stukje van de taart.

Voorbeelden brokers:

Voorbeelden exchanges:

Plaats een reactie