Tether koers live in euro - Actuele Tether (USDT) waarde

€0.94

0.06% (24u)
Laagst €0.94
Hoogst €0.94
 • Marktkap. €102.33 B
 • Volume €46.45 B
 • ATH €1.24
 • ATH(% Change) -24.41%
 • ATH Date 2018-07-24

Loading Data
Please wait, we are loading chart data
Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

Tether kopen, verkopen of verhandelen

# Exchange Handelspaar Prijs Volume (24u) Bijgewerkt Trust Score

De actuele Tether koers en waarde met grafiek, volume en exchanges voor analyses. Tether rekenmachine, kopen en verkopen. De live Tether prijs in USDT-EUR is op dit moment: €0.94 En heeft een totale marktkapitalisatie van €102.33 B. De afgelopen 24 uur is de Tether prijs in euro met 0.06% gestegen.

Bepaal aan de hand van de koers of dit het juiste moment is om te kopen of juist te verkopen. Sla deze pagina op in je favorieten om direct de Tether (USDT) koers bij de hand te hebben.

Tether is een relatief jonge cryptomunt. Het werd pas in 2015 opgericht, maar is ontzettend bekend geworden. Helaas niet om positieve redenen. Hackers wisten miljoenen te stelen van het bedrijf achter tether (Tether, het enige verschil is de hoofdletter) en na aanklachten van fraude wist tether eigenhandig te zorgen voor een fikse koersdaling van alle cryptovaluta in 2018.

Tegelijkertijd is dit een speciale blockchaintoepassing en cryptomunt. De waarde van de coins wordt namelijk vastgehouden op de waarde van de dollar. Daarmee is het een bijzonder handig betaalinstrument voor internationale bedrijven. Zeker wanneer je ziet dat er geen anonieme transacties gedaan kunnen worden met tether. Dat maakt de cryptocurrency nog interessanter: Het voldoet namelijk niet aan de standaardkenmerken die we oplepelen wanneer het gaat om munten zoals Bitcoin.

Wat doet Tether?

Tether is een munt die uitgebracht is door Tether Limited en de waarde van de digitale munt wordt verbonden aan de waarde van fiatgeld, zoals een euro, dollar of een Japanse yen. Dat betekent dat het een stabiele munt die die niet onderhevig is aan enorme waardeveranderingen, zoals Ethereum. Dat is een nadeel voor de mensen die willen speculeren zou je denken, maar het tegendeel is bewezen in het verleden. Voor de mensen die op de exchange handelen is het handig om één munt te hebben die een relatief vaste waarde houdt, om zo onderling te handelen met de andere munten.

Tether is nog een stapje verder gegaan. Andere cryptovaluta rekenen transactiekosten. Tether doet dit alleen wanneer je handelt buiten de Tether Wallet, zoals op een beurs of door een andere wallet te gebruiken. Hieraan is duidelijk te zien dat deze munt zich richt op de mensen die betalingen willen doen en willen ontvangen, en niet alleen een munt is waar je geld in investeert om zo te speculeren.

Tether is veel in het nieuws gekomen op positieve en negatieve manieren. Hierbij is het vooral belangrijk om op te merken dat de aanklachten over fraude voornamelijk betrekking hadden op het bedrijf achter de tether, en niet de digitale munt zelf.

Koers en waarde van Tether

De koers en waarde van tether zijn ronduit ‘saai’ wanneer je deze vergelijkt met andere munten in de digitale blockchain wereld. De waarde van de tether is immers gekoppeld aan het fiatgeld. Dat lijkt een bijzonder voordeel te zijn, maar we wijzen er graag op dat de waarde van fiatgeld géén vaste waarde is zoals elders beweerd wordt. De koersen van dollars, euro’s en yens zijn immers ook volatiel, zij het lang niet zo volatiel als de koers van bijvoorbeeld de IOTA of de NEM.

De mogelijke koersontwikkelingen in de toekomst zijn gebaseerd op de toekomst van fiatgeld. Dat is een contradictie op zichzelf voor de mensen die geloven dat cryptovaluta een einde zullen maken aan het fiatgeld. Overigens zal de interesse voor tether zeker toe blijven nemen wanneer het aantal handelaren op de digitale markt toeneemt. Een ‘vaste’ waarde binnen de portfolio maakt het makkelijker om te handelen op de internationale markt, al dan niet met cryptovaluta.

Hieronder kun je de tether koers zien.

Wil jij Tether kopen of wil je de beste plek vinden om USDT te verkopen? Bekijk dan hierboven een overzicht van alle USDT exchanges waar Tether kopen verkopen en verhandelen mogelijk is.

Klik op de exchange naam om een account aan te maken.

Bekijk hier een uitleg hoe je cryptomunten kan kopen.

Alle Tether Exchanges

Bij de bovenstaande Tether (USDT) exchanges kun je eenvoudig USDT traden. Het volume en de prijs wordt regelmatig bijgewerkt met actuele data.

€20 Gratis + €10.000
Bitvavo Bonus
Ontvang €20 Gratis Crypto + €10.000 Gratis Handelen
Ontvang nu 20 euro gratis bij Bitvavo en handel nu de eerste € 10.000 volledig gratis...Show More
Ontvang nu 20 euro gratis bij Bitvavo en handel nu de eerste € 10.000 volledig gratis bij Bitvavo. Show Less

Tether koers in euro

Bekijk de Tether koers in euro live wanneer het jou uitkomt. Gebruik de tabbladen om ook alle historische informatie te bekijken en eenvoudig de koers om te rekenen. Je kan de USDT waarde tot 1 jaar terug in het verleden bekijken.

Tether koersgrafiek

Gebruik de Tether (USDT) koersgrafiek om niet alleen de actuele koersbeweging te bekijken, maar ook om analyses los te laten.

Waarom stijgt de Tether koers?

Een stijging in de koers van Tether kan vele oorzaken hebben. Een ding dat zeker is, is dat er meer vraag is naar Tether dan aanbod. Meer mensen willen Tether kopen, en minder mensen zijn geneigd om te verkopen. Hierdoor moeten kopers tegen elkaar opbieden en wordt de prijs hoger.

Redenen voor een koersstijging kan zijn:

 • Er zijn positieve nieuwsberichten over Tether of over cryptocurrency in het algemeen.
 • Er heerst een positief sentiment en kopers beïnvloeden elkaar.
 • Fear Of Missing Out slaat in, de USDT koers stijgt hard, en investeerders zijn bang om de boot te missen. Hierdoor blijft de koers alsmaar stijgen.
 • Er is een evenement aangekondigd, zoals een halving, een hard fork of een nieuwe functionaliteit.
 • Er heerst angst, zoals oorlogen, crisissen of devaluatie van valuta’s. Mensen zoeken dan naar alternatieve investeringen, zoals crypto.

Waarom daalt de Tether koers?

Dit is exact het omgekeerde van wat er gebeurd bij een stijging. Als de Tether koers daalt dan zijn er meer verkopers dan kopers. Hierdoor moeten de verkopers de prijzen verlagen en willen kopers niet meer betalen dan nodig is.

Redenen voor een koersdaling kan zijn:

 • Er zijn negatieve nieuwsberichten over USDT of over cryptocurrency in het algemeen.
 • Er heerst een negatief sentiment en verkopers beïnvloeden elkaar.
 • Een evenement is geweest, vlak voor een evenement stijgen vaak de koersen, maar op de dag zelf of daarna zaken de prijzen.
 • Er is een grote hack geweest, waarbij veel cryptocurrency buit is gemaakt.
 • Grote hoeveelheid crypto wordt gedumpt op de markt door whales.
 • Een grote organisatie blijkt een scam te zijn en gaat ervandoor met alle crypto, goud of aandelen.
 • Een groot project is geklapt.
 • Een bedrijf is failliet gegaan.

Bekijk hier een uitleg hoe je cryptomunten kan kopen.

Tether technische analyse

Gebruik de Tether technische analyse als extra instrument om te bepalen of Tether kopen of verkopen nu een goed idee is.

Alle Tether Exchanges:

Bij de volgende Tether (USDT) exchanges kun je eenvoudig USDT traden. Het volume en de prijs wordt regelmatig bijgewerkt met actuele data.

Historische Tether Data

Ben je bezig met het analyseren van grafieken en heb je hierbij ook historische data nodig? Bekijk de Tether historie tot 1 jaar terug. Klik hiervoor op het tabblad Historie.

Tether omrekenen naar euro

Eenvoudig USDT naar EUR en euro naar Tether omrekenen. Gebruik onze cryptocurrency rekenmachine om te rekenen met alle cryptovaluta tegen de euro of dollar. Klik hiervoor op het tabblad Rekenmachine.

Op deze pagina vind je alle informatie over de cryptovaluta Tether (USDT) om simpelweg de actuele Tether prijs te zien of om technische analyses uit te voeren. Marktkapitalisatie biedt alle instrumenten om gedegen onderzoek te doen naar de markt met live en historische data. Denk hierbij aan:

 • Interactieve Tether grafieken, waarbij tot 1 jaar in het verleden gekeken kan worden
 • Officiële USDT informatie als de website, whitepaper en andere officiële kanalen
 • Historische data waarbij per datum de prijs, het volume en de marktkapitalisatie bekeken kan worden
 • Blijf op de hoogte van de laatste Tether nieuws via onze geïntegreerde koppeling met Twitter

Verder tonen wij waar je Tether kopen kunt en laten wij de exchanges zien waarop je USDT kunt verhandelen. Daarbij wordt ook het volume getoond van de afgelopen 24 uur. Wij werken alleen met actuele data.

Meer Tether informatie en artikelen:

Tether Nieuws:

Twitter nieuws over Tether vind je via het tabblad Nieuws.

Laat weten wat jij van Tether vindt via het tabblad Comments.

De Tether koers wordt bepaald door middel van vraag en aanbod op alle exchanges ter wereld die USDT aanbieden. Van alle prijzen wordt het gemiddelde genomen en dat is de Tether koers in euro.