IOTA koers live in euro - Actuele IOTA (IOTA) waarde

€0.16

4.82% (24u)
Laagst €0.15
Hoogst €0.16
 • Marktkap. €526.10 M
 • Volume €10.99 M
 • ATH €4.82
 • ATH(% Change) -96.73%
 • ATH Date 2017-12-19

Loading Data
Please wait, we are loading chart data
Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

IOTA kopen, verkopen of verhandelen

# Exchange Handelspaar Prijs Volume (24u) Bijgewerkt Trust Score

De actuele IOTA koers en waarde met grafiek, volume en exchanges voor analyses. IOTA rekenmachine, kopen en verkopen. De live IOTA prijs in IOTA-EUR is op dit moment: €0.16 En heeft een totale marktkapitalisatie van €526.10 M. De afgelopen 24 uur is de IOTA prijs in euro met 4.82% gestegen.

Bepaal aan de hand van de koers of dit het juiste moment is om te kopen of juist te verkopen. Sla deze pagina op in je favorieten om direct de IOTA (IOTA) koers bij de hand te hebben.

Live Top 3 Aanbieders IOTA Kopen


Live Top 3 Aanbieders IOTA Verkopen


Wat is Tangle?

Tangle (het netwerk waarop IOTA draait) is een alternatief voor het blockchain netwerk. Het netwerk waarop IOTA draait is deels vergelijkbaar met het blockchain netwerk, maar tegelijk zijn er ook diverse verschillen. Beide netwerken zijn gedecentraliseerd en zijn ingericht op het delen van transacties of andere data. Het grote verschil zit hem in de technologie van het netwerk.

Bij een ‘traditionele’ blockchain worden transacties in chronologische volgorde opgeslagen en elk block is gekoppeld aan het voorgaande en het volgende block. Bij elke transactie wordt er een nieuw block toegevoegd aan de bestaande blokketen. Bij het netwerk van IOTA daarentegen werkt dit anders. Dit is namelijk een soort web van alle transacties die allemaal onderling met elkaar verbonden zijn. Wanneer er een nieuwe transactie gevalideerd moet worden, is elke andere transactie daarbij betrokken. Op die manier zijn de transacties dus niet alleen op chronologische volgorde met elkaar verbonden, maar op veel meer wijzen.

Een groot voordeel van Tangle is dat er geen transactiekosten zijn. Bij het blockchain netwerk zijn die er wel en kunnen die soms ook erg hoog oplopen. Ook hoeft er niet gemined te worden. Hierdoor kan het netwerk vrijwel oneindig vergroot worden. Al met al is het netwerk van IOTA dus een zeer toekomstbestendig alternatief voor het bestaande blockchain netwerk.

MIOTA is de grote cryptovaluta achter IOTA. Transacties kunnen bij deze munt dus ook zonder extra transactiekosten uitgevoerd worden. Hierdoor is dit een erg interessante munt voor potentieel gebruik in de economie. Mogelijk zou IOTA dus als daadwerkelijk betaalmiddel ingezet kunnen worden. De meningen zijn hier echter nog over verdeeld, dus de tijd zal uitwijzen hoe de toekomst van IOTA eruit zal zien. Wel is het zo dat de techniek en het Tangle netwerk achter de munt in de praktijk nog bewezen moet worden, maar mogelijk wordt deze munt dankzij het netwerk een van de grotere cryptovaluta.

Wil jij Iota kopen of wil je de beste plek vinden om MIOTA te verkopen? Bekijk dan hierboven een overzicht van alle MIOTA exchanges waar Iota kopen verkopen en verhandelen mogelijk is.

Klik op de exchange naam om een account aan te maken.

Bekijk hier een uitleg hoe je cryptomunten kan kopen.

Alle Iota Exchanges

Bij de bovenstaande Iota (MIOTA) exchanges kun je eenvoudig MIOTA traden. Het volume en de prijs wordt regelmatig bijgewerkt met actuele data.

€20 Gratis + €10.000
Bitvavo Bonus
Ontvang €20 Gratis Crypto + €10.000 Gratis Handelen
Ontvang nu 20 euro gratis bij Bitvavo en handel nu de eerste € 10.000 volledig gratis...Show More
Ontvang nu 20 euro gratis bij Bitvavo en handel nu de eerste € 10.000 volledig gratis bij Bitvavo. Show Less

Iota koers in euro

Bekijk de Iota koers in euro live wanneer het jou uitkomt. Gebruik de tabbladen om ook alle historische informatie te bekijken en eenvoudig de koers om te rekenen. Je kan de MIOTA waarde tot 1 jaar terug in het verleden bekijken.

Iota koersgrafiek

Gebruik de Iota (MIOTA) koersgrafiek om niet alleen de actuele koersbeweging te bekijken, maar ook om analyses los te laten.

Waarom stijgt de Iota koers?

Een stijging in de koers van Iota kan vele oorzaken hebben. Een ding dat zeker is, is dat er meer vraag is naar Iota dan aanbod. Meer mensen willen Iota kopen, en minder mensen zijn geneigd om te verkopen. Hierdoor moeten kopers tegen elkaar opbieden en wordt de prijs hoger.

Redenen voor een koersstijging kan zijn:

 • Er zijn positieve nieuwsberichten over Iota of over cryptocurrency in het algemeen.
 • Er heerst een positief sentiment en kopers beïnvloeden elkaar.
 • Fear Of Missing Out slaat in, de MIOTA koers stijgt hard, en investeerders zijn bang om de boot te missen. Hierdoor blijft de koers alsmaar stijgen.
 • Er is een evenement aangekondigd, zoals een halving, een hard fork of een nieuwe functionaliteit.
 • Er heerst angst, zoals oorlogen, crisissen of devaluatie van valuta’s. Mensen zoeken dan naar alternatieve investeringen, zoals crypto.

Waarom daalt de Iota koers?

Dit is exact het omgekeerde van wat er gebeurd bij een stijging. Als de Iota koers daalt dan zijn er meer verkopers dan kopers. Hierdoor moeten de verkopers de prijzen verlagen en willen kopers niet meer betalen dan nodig is.

Redenen voor een koersdaling kan zijn:

 • Er zijn negatieve nieuwsberichten over MIOTA of over cryptocurrency in het algemeen.
 • Er heerst een negatief sentiment en verkopers beïnvloeden elkaar.
 • Een evenement is geweest, vlak voor een evenement stijgen vaak de koersen, maar op de dag zelf of daarna zaken de prijzen.
 • Er is een grote hack geweest, waarbij veel cryptocurrency buit is gemaakt.
 • Grote hoeveelheid crypto wordt gedumpt op de markt door whales.
 • Een grote organisatie blijkt een scam te zijn en gaat ervandoor met alle crypto, goud of aandelen.
 • Een groot project is geklapt.
 • Een bedrijf is failliet gegaan.

Bekijk hier een uitleg hoe je cryptomunten kan kopen.

Iota technische analyse

Gebruik de Iota technische analyse als extra instrument om te bepalen of Iota kopen of verkopen nu een goed idee is.

Alle Iota Exchanges:

Bij de volgende Iota (MIOTA) exchanges kun je eenvoudig MIOTA traden. Het volume en de prijs wordt regelmatig bijgewerkt met actuele data.

Historische Iota Data

Ben je bezig met het analyseren van grafieken en heb je hierbij ook historische data nodig? Bekijk de Iota historie tot 1 jaar terug. Klik hiervoor op het tabblad Historie.

Iota omrekenen naar euro

Eenvoudig MIOTA naar EUR en euro naar Iota omrekenen. Gebruik onze cryptocurrency rekenmachine om te rekenen met alle cryptovaluta tegen de euro of dollar. Klik hiervoor op het tabblad Rekenmachine.

Op deze pagina vind je alle informatie over de cryptovaluta Iota (MIOTA) om simpelweg de actuele Iota prijs te zien of om technische analyses uit te voeren. Marktkapitalisatie biedt alle instrumenten om gedegen onderzoek te doen naar de markt met live en historische data. Denk hierbij aan:

 • Interactieve Iota grafieken, waarbij tot 1 jaar in het verleden gekeken kan worden
 • Officiële MIOTA informatie als de website, whitepaper en andere officiële kanalen
 • Historische data waarbij per datum de prijs, het volume en de marktkapitalisatie bekeken kan worden
 • Blijf op de hoogte van de laatste Iota nieuws via onze geïntegreerde koppeling met Twitter

Verder tonen wij waar je Iota kopen kunt en laten wij de exchanges zien waarop je MIOTA kunt verhandelen. Daarbij wordt ook het volume getoond van de afgelopen 24 uur. Wij werken alleen met actuele data.

Meer Iota informatie en artikelen:

Iota Nieuws:

Twitter nieuws over Iota vind je via het tabblad Nieuws.

Laat weten wat jij van Iota vindt via het tabblad Comments.

De Iota koers wordt bepaald door middel van vraag en aanbod op alle exchanges ter wereld die MIOTA aanbieden. Van alle prijzen wordt het gemiddelde genomen en dat is de Iota koers in euro.