Cryptocurrencies zijn digitale valuta. Simpel gezegd: Digitaal geld. Er zitten een aantal voordelen aan cryptocurrencies. Er is geen centrale bank of overheid die het beheerd. Het is volledig gedecentraliseerd. Dit spreidt het risico en de macht. Je kunt direct van persoon naar persoon geld geld overmaken zonder externe tussenpartij. Het technische aspect aan cryptocurrencies te complex om zo kort geheel uit te leggen. Belangrijk om te weten is in ieder geval er op enorm veel plekken een compleet logboek ligt van alle bestaande Bitcoins. Fraude is dus nagenoeg onmogelijk.
Hoe kan je cryptocurrency kopen?
Aan de koop en verkoop van digitale munten zijn transactiekosten verbonden. Deze zijn over het algemeen een vast laag bedrag of een klein percentage. Je kunt elk bedrag kiezen om in te leggen. Vergeet niet dat er transactiekosten verbonden zitten aan het kopen van digitale valuta. Cryptocurrency kopen kan het goedkoopst bij Bitvavo en gemakkelijk via iDEAL. Deze exchange rekent maximaal 0.25% fee over je investering. Dit is in vergelijking met andere brokers zeer laag.
- Meld je aan bij de Bitvavo exchange. Actie! Ontvang betaal tijdelijk geen handelskosten tot € 1000
- Voer de verificaties uit. Tot € 5000 hoef je geen ID te uploaden
- Stort tegoed met iDEAL
- Wissel je euro’s om voor cryptocurrency
Tip: Wil je echt weten welke broker/exchange op dit moment het goedkoopst is. Check dan deze website, hier kan je gemakkelijk Bitcoin vergelijken op basis van prijzen.
Welke cryptocurrency moet ik in beleggen?
Er zijn verschillende argumenten voor en tegen elke digitale munt. Bitcoin gaat op het moment als een speer en is erg interessant voor mensen die in deze spannende tijd willen meeliften op de groei van deze munt. Ethereum is een populair alternatief waar nog flinke groei in zit en een goede technische basis heeft. Litecoin wordt gezien als mogelijk alternatief van de Bitcoin. Deze is stukken sneller dan Bitcoin en is relatief goedkoop. Ook hier is voldoende ruimte voor groei.
Hoe worden cryptocurrencies opgeslagen?
De aangeschafte digitale munt kan zowel online als offline opgeslagen worden. Online kan dit in een “digitale kluis”. Offline kan dit bij wijze van spreken op een vel papier in een kluis. Je bent zelf eigenaar en beheerder van je eigen digitale kluis. Jij blijft ten allen tijden eigenaar en beheerder van jouw digitale portemonnee met jouw eigen ingelegde geld. U kunt alle transacties vanuit deze portemonnee zelf inzien.
Het is belangrijk om te weten dat zodra je de toegang tot jouw digitale kluis of offline code kwijtraakt, jouw geld niet meer terug te halen is. Zie het als het kwijtraken van fysiek geld.
Wat zijn de risico’s van cryptocurrency?
Digitale munten zijn op dit moment niet stabiel. Ze kunnen zeer snel stijgen of dalen binnen korte tijd. Hier kun je jouw voordeel mee doen. Houd er echter wel rekening mee dat een sterk dalende munt voor een waardevermindering van jouw inleg kan zorgen. De risico’s zijn te vergelijken met die van de traditionele aandelenhandel.