Wat is Bitcoin?

De afgelopen maanden heeft Bitcoin ontzettend veel aandacht verkregen in het nieuws als op de beurs. Dit is mede te danken aan de snelle waardestijging van deze, inmiddels 10 jaar oude, valuta. Bekijk hier de actuele Bitcoin koers.

Maar wat is Bitcoin precies?

Bitcoin is de naam die wordt gebruikt voor een nieuwe vorm van elektronisch geld, tevens wordt de benaming Bitcoin ook gebruikt voor de opensourcesoftware die men nodig heeft om Bitcoins op te slaan en te versturen.

Met Bitcoin kun je elektronische betalingen doen:

  • Via het internet
  • Bijna zonder kosten
  • Binnen erg snelle tijd
  • Anoniem
  • Van persoon naar persoon
  • Eenvoudig als het versturen van een mailtje
  • Zonder dat banken of andere instanties er tussen zitten

Bitcoin is digitaal geld, wat je net zo kunt gebruiken als je met euro’s of dollars doet. Met Bitcoin kun je goederen kopen, onderling versturen, ze ontvangen in ruil voor diensten, ze omruilen voor euro’s en ermee speculeren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden die je hebt met Bitcoin.

Bitcoin is volledig decentraal

Bitcoin is een digitale munteenheid die geheel decentraal opgezet is. Hierbij komen er geen banken of andere instanties aan te pas voor het uitwisselen van bitcoins. Het bitcoin netwerk bestaat geheel uit Bitcoin gebruikers. Door de decentrale opzet, en een ijzersterke encryptie is bitcoin een erg veilig en vrij betaalmiddel.

Bitcoin heeft lage transactiekosten

Omdat er bij het gebruik van bitcoin geen tussenpersonen komen, zijn er geen of erg minimale transactiekosten. Voor het overmaken van geld hoeft men niet lang te wachten, tevens kan men Bitcoins (bijna) oneindig opdelen, waardoor men dus ook 1-duizendste bitcoin kan overmaken.

Bitcoin is een eenvoudig betaalmiddel

Wil je Bitcoins kopen dan kun je indien gewenst ongelimiteerd bitcoins kopen, verkopen en ontvangen. Er zijn zelfs mogelijkheden om zelf Bitcoins aan te maken (door te minen). Bitcoins versturen is erg eenvoudig en kan eigenlijk net zo gemakkelijk gerealiseerd worden, als dat je een e-mail zou versturen.

Plaats een reactie