Nog 250 dagen tot de Bitcoin halvering: gaat de prijs hierna stijgen?

Er zijn precies 250 dagen resterend voor de Bitcoin halvering. Tijdens de halvering wordt Bitcoin opbrengsten die miners ontvangen voor het toevoegen van nieuwe blokken aan het netwerk, gehalveerd van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. Hier kun je meer over de Bitcoin halving vinden. In aanloop naar dit evenement wordt er op het internet flink gespeculeerd of dit een stijging van de prijs van Bitcoin zal veroorzaken. Als we naar geschiedenis kijken dan zou dat wel zo moeten zijn.

De Bitcoin halvering is slechts 250 dagen verwijderd

Over 250 dagen zal de derde halvering in de geschiedenis van Bitcoin plaatsvinden. Het aanbod van nieuw geminede Bitcoins op de markt wordt dan gehalveerd. De beloningen die miners momenteel ontvangen voor het toevoegen van blokken aan het netwerk van Bitcoin worden gehalveerd. Ze ontvangen momenteel 12.5 BTC en dit zal gehalveerd worden naar 6.25 BTC.

Dit betekent dat het aanbod van Bitcoin met de helft wordt verminderd. Economische basisprincipes stellen dat als de vraag naar een asset toeneemt of gelijk blijft als het aanbod ervan wordt verminderd, de prijs ervan zou moeten stijgen.

Historisch gezien is dat wat er gebeurde met de prijs van Bitcoin na de twee eerdere halvering evenementen. BTC steeg met een factor 10x in minder dan een jaar na de eerste halvering in 2012 en met meer dan 400% in het jaar na de tweede halvering in 2016.

Het is niet verrassend dat mensen zich nu afvragen of hetzelfde zou gebeuren in mei 2020, de maand wanneer de volgende halvering gepland staat.

Is geschiedenis een indicator?

Er wordt ook flink gespeculeerd dat de halvering al ingeprijsd is in de stijging die we zagen vanaf april 2019. Het is namelijk eerder voorgevallen dat de Bitcoin prijs ongeveer een jaar voor de halvering stijgt. Exact dat is nu ook gebeurt in april/mei 2019. De prijs steeg in mei met ruim 3000 dollar, dat is een stijging van bijna 60%.

Het lijkt er dus op dat de geschiedenis tot nu toe een indicator voor de prijs is geweest, vooral als het gaat om de halvering. Wij zijn benieuwd of we hetzelfde patroon opnieuw zien gebeuren tijdens de halvering van 2020.

Plaats een reactie