Dogecoin wallet tips. Hoe sla je Dogecoin veilig op?

Als je wilt investeren in Dogecoin dan moet je natuurlijk je munten ook veilig opslaan. Wij raden je aan om je Dogecoin niet op een exchange of een broker te laten staan, maar dit in eigen beheer te bewaren.

Dogecoin kopen? Het kan bij deze brokers, gemakkelijk met iDEAL!

Bekijk van te voren de Dogecoin koers voor de actuele waarde.

Oke, Dogecoins gekocht? Volg dan de volgende stappen.

De Dogecoin wallet

Download de Dogecoin wallet via de officiële website:
https://dogecoin.com/

Een veilige computer

Om te beginnen moet je er voor zorgen dat je eigen computer niet besmet is met een virus dat later je gegevens zou kunnen stelen. Zorg dus voor een goede virusscanner, vergeet deze niet regelmatig te updaten, een malware scanner is ook een must. Een goede gratis virusscanner is Avira en Malwarebytes is een gratis malware scanner.

Installeer beide programma’s en voer met beide een volledige scan uit van je computer. Indien er een virus of een malware bestand wordt gevonden verwijder deze dan. Voer zo nu en dan weer eens een scan uit en let op welke bestanden je download.

Heb je al een virusscanner dan kun je verder met de volgende stap.

Versleuteling

Een belangrijke stap die je uitvoert in je wallet. Je stelt hiermee een wachtwoord in voor het gebruik van je wallet. Mocht iemand je back-up dan weten te stelen of je hele computer dan kan hij je wallet wel openen en zien hoeveel Dogecoins er in zitten maar hij kan ze niet versturen. Om je wallet te versleutelen klik je op “Instellingen” en dan op “Versleutel Portemonnee.” Kies een wachtwoord dat je nergens anders gebruikt en dat niet makkelijk te achterhalen is. Maak ook geen onmogelijk wachtwoord als jij het vergeet kan je het niet meer opvragen en ben je je Dogecoins voor altijd kwijt.

Onze tip: kies een hele zin met hoofdletters en getallen. Een zin is vaak veel makkelijker te onthouden dan willekeurige letters en cijfers. Als je ook nog een zin kiest die van toepassing is op je eigen leven dan is de kans dat je hem vergeet minimaal. Een voorbeeld stel je werkt in de supermarkt het adres van die supermarkt is de Kerkstraat 12 en de postcode is 1100XW. Dan wordt het wachtwoord: IkwerkindesupermarktaandeKerkstraat121100XW

Back-up maken van je Dogecoin wallet

Als je het wachtwoord voor je wallet hebt veranderd moet je ook een nieuwe back-up maken je oude back-up is dan niet meer bruikbaar. Het is aan te raden om zo af en toe een back-up te maken van je wallet maar doe het in ieder geval altijd als er een wallet update is geweest naar een nieuwe versie. Als je het wachtwoord hebt gewijzigd of als je een aantal (10+) of een grote transactie hebt uitgevoerd.

Een back-up maak je door in je wallet op “Bestand” en dan “Backup Portemonnee” te klikken. Dan kies je een locatie waar je de back-up wilt opslaan. Je kunt er voor kiezen om het bestand een andere naam te geven om diefstal moeilijker te maken.

Vergeet niet je back-up op meerdere plaatsen op te slaan zodat je nog ergens een back-up hebt staan in het geval je laptop er mee stopt of gestolen wordt. Plaats bijvoorbeeld een back-up op een usb stick die je in je auto bewaard en een back-up in een cloud storage zoals Dropbox of Google Drive.

Back-up terugzetten

Als je een eerder gemaakte back-up wilt terug zetten of wilt gebruiken op een nieuwe computer installeer je indien nodig eerst een nieuwe wallet.
Gebruik je Windows dan ga je naar de volgende map:

C:\Users[Gebruiker]\AppData\Roaming\DogeCoin
Gebruik je Mac:
[Gebruiker]/Libarary/Application Support/Dogecoin

Daar staat een bestand dat heet “wallet.dat” deze vervang je door jou back-up vervolgens start je de Dogecoin wallet deze gaat nu jou wallet laden.

Plaats een reactie