Binance Coin kopen en informatie. Wel of niet investeren?

De Binance Coin (BNB) is een cryptocurrency, die werd geïntroduceerd door Binance. Binance is een van grootste exchanges wereldwijd. In het begin had het zich vooral op de Chinese markt gericht, maar door wijzigingen in de Chinese wet- en regelgeving werd Binance gedwongen ook andere delen van de markt te ontdekken. Het was een groot succes, aangezien ze inmiddels in de top-10 van exchanges wereldwijd te vinden zijn. Dit succes wilden ze uitbreiden met een eigen coin, voor Binance dan ook zeker geen gekke stap was. Het wilde marktaandeel veroveren binnen de eigen branche. Aangezien het als exchange al grote bekend wist te vergaren, is de eigen coin ook snel razend populair geworden. De coin die de afkorting BNB heeft, is voor Binance een soort benzine geweest en de motor draait op volle toeren! Wil jij de vraag ‘Wat is Binance coin (BNB)?’ beantwoord hebben? Na het lezen van dit artikel weet je alles 🙂 !

Waar kan je Binance Coin kopen?

Zoals je waarschijnlijk al verwacht had is deze cryptovaluta verkrijgbaar bij de Binance Exchange. Via de exchange kun je eenvoudig een basis valuta, zoals Bitcoin, omzetten naar BNB-tokens. De meeste traders gebruiken dit om korting te krijgen op de transactiekosten. Wil jij alleen investeren in de cryptovaluta en niet werken via een exchange? Dan kun je Binance Coin met iDEAL kopen, dat is een stuk makkelijker maar kost over het algemeen wel

Wat typeert de Binance Coin?

De Binance coin kent verschillende handelsparen, zoals Bitcoin, Litecoin en Ethereum. De laatste is de belangrijkste blockchain die gebruikt wordt. Er werden bij de introductie 200 miljoen tokens uitgegeven. Om de coin meer waarde te geven is het plan om elk kwartaal 20 procent van de winst te gebruiken voor het terugkopen van de coins en deze te vernietigen. Het uit eindelijke doel is dan om de totale hoeveelheid coins terug te brengen naar 100 miljoen. Het voordeel van het vernietigen van munten is dat er minder munten in circulatie zijn, waardoor de huidige waarde zal stijgen. Bekijk de volgende pagina voor de Binance Coin live koers voor de actuele waarde.

Korting op Binance transactiekosten

BNB kent een groot voordeel met betrekking tot de kortingen op aankopen. Zo krijg je het eerste jaar maar liefst 50% korting op alle fees. De jaren erna wordt dit afgebouwd naar tot er uiteindelijk geen korting meer wordt gegeven. Dit gebeurd na vijf jaar. Dit klinkt natuurlijk allemaal erg aantrekkelijk. Echter, is het maar de vraag hoe BNB erover 5 jaar uit ziet. De gedachte achter deze korting is dat het momentum vergaard en populariteit wint onder de gebruikers. Als BNB dan niet sterk genoeg is om zonder de korting te kunnen bestaan, zal het er niet erg roos kleurig uit zien.

Hoge snelheid, lage kosten

Daarnaast staat BNB bekent als een coin met hele hoge verwerkingssnelheid. Het kan 1,4 miljoen transacties per seconde verwerken. De al om bekende Bitcoin heeft dan een betrekkelijk geringer vermogen en let het dan ook met afstand af, wat dit betreft. Verder zijn ook de transactiekosten een stuk lager dan bij andere coins.

China als home base

Zoals eerder al werd gezegd is BNB gevestigd in China en kent het problemen met de overheid. Het is daarom ook dat het haar ogen open heeft voor een overstap naar een ander land. Lange tijd is het bezig geweest om te proberen naar Japan te verkassen. Deze poging eindigde zonder veel succes. Momenteel is men aan kijken naar andere mogelijkheden. Hierbij lijkt Malta de meest waarschijnlijke optie.

Investeren in Binance Coin

Starten met Bitcoins was de afgelopen jaren heel normaal, maar Binance Coin dat is toch wel andere koek. Moet je nou investeren of niet? Dit is natuurlijk een hele lastige vraag en die kan je het beste zelf beantwoorden. Het belangrijkste met investeringen is altijd: je moet het risico goed kunnen inschatten. Heb je niet door wat er gebeurt met je investering? Of krijg je geen goed beeld van het product, waarin je investeert dan is het verstandiger om je terug te trekken. Mocht je dit nou wel goed kunnen overzien en weet je wat je doet, dan is investeren in BNB een hele slimme zet. Het is weliswaar altijd lastig in te schatten met crypto’s, maar de fluctuaties en het onverwachte kunnen er maar zo voor zorgen dat jij gigantisch gaat winnen! Ben jij al overtuigd van het succes van BNB?

Plaats een reactie