Vestarin komt met breed cryptocurrency platform

Het aantal eigenaren van cryptocurrency groeit. Datzelfde geldt voor het aantal projecten en ICO’s in deze wereld. De acceptatie van diezelfde munten als betaalmiddel is nog steeds behoorlijk beperkt. Vestarin ziet die ontwikkelingen als een kans en komt met een breed cryptocurrency-platform waarmee projecten moeten worden versneld en digitale munten breder geaccepteerd.

Wat is Vestarin?

De ontwikkelaars van Vestarin schetsen in hun whitepaper een beeld van de cryptowereld: “Dit jaar ging de wereld van de blockchain technologie viral. Vele nieuwe platformen, tokens en valuta verschijnen dagelijks. De pioniers onder de winkels en serviceverleners beginnen winst te maken met cryptocurrency. Meer en meer mensen stappen in de industrie, geld wordt geïnvesteerd, vele projecten worden gelanceerd en vele perspectieven worden geopend. Maar op het zelfde moment lijken het allemaal losstaande puzzelstukjes en is er niet één generiek beeld.”

Vestarin wil een brug slaan tussen al die perspectieven en komt met een platform dat meerdere van die functies met elkaar verbindt. Het platform is via een app op de telefoon te bereiken en bedient zowel de zakelijke als particuliere doelgroep.

Het platform leunt op vier pijlers. Allereerst wil Vestarin eigenaren van winkels, restaurants en locaties voor entertainment bedienen. Via het platform kunnen deze eigenaren hun producten en diensten via Vestarin aanbieden. Klanten zoeken via de app naar deze aanbieders en betalen ter plekke met de VST token, de valuta van het platform.

Een tweede mogelijkheid van het platform is reputatiemanagement voor ICO’s. Via het platform kunnen bezoekers discussiëren over een ICO en ratings achterlaten. Daardoor wordt het inzichtelijk hoe het vertrouwen in een ICO is.

De derde pijler waarin Vestarin voorziet is een mogelijkheid voor blockchain-professionals om samen te werken en een team op te zetten. Experts kunnen zo hun diensten ter beschikking stellen aan verschillende ICO-teams. Tot slot is er de mogelijkheid om via het platform al het nieuws rondom cryptocurrency te volgen. Vestarin maakt daarvoor nieuws van verschillende bronnen inzichtelijk.

Naast deze pijlers zijn er nog een aantal overkoepelende functionaliteiten die in dienst staan van het platform. Zo moet het mogelijk worden om cryptocurrency te converteren bij betrouwbare inwisselpunten en via een app-chat kunnen deelnemers met elkaar communiceren, maar ook betalingen doen.

Wat kun je met de token?

Vestarin geeft de VST uit. Die VST wordt de centrale munt van het platform. Betalingen kunnen ermee worden gedaan en ook voor exchange fees wordt er gebruik gemaakt van deze token. Daarnaast dragen zakelijke deelnemers een deel van hun omzet via het platform af aan Vestarin. Vestarin wil een deel van die fees gebruiken om VST-tokens terug te kopen en te vernietigen. Dit zal als gevolg hebben dat de marktkapitalisatie verhoogd wordt, doordat er minder munten in omloop zijn. De voorraad zal steeds kleiner worden en Vestarin geeft in haar whitepaper aan in te schatten dat het gevolg is dat de waarde daardoor zal toenemen.

Hoe ziet de roadmap eruit?

Vestarin werkt vanaf september vorig jaar aan dit plan. In de tussenliggende periode is een team gebouwd, de whitepaper ontwikkeld en deze ICO in de startblokken gezet. Op dit moment werkt het team aan een demo van het platform. In april van dit jaar moet er een Alpha-versie verschijnen, gevolgd door de Beta-versie in juli. Vanaf augustus wil Vestarin de eerste échte versie van het platform live hebben, waarna er verder uitgebouwd en het concept vermarkt zal worden.

Waarom deze ICO?

De reden van deze ICO is tweeledig. Enerzijds zoekt het ontwikkelteam fondsen voor de ontwikkeling van het platform. Anderzijds speelt de VST-token een centrale rol in het ecosysteem van Vestarin en moet daarom op de markt worden gebracht.

Wat zijn de details van deze ICO?

Totaal uitgegeven coins200.000.000 VST
Coins in de verkoop165.000.000 VST
PrijsPre-ICO: voor 1 ETH krijg je 3.000 VST
Public ICO: voor 1 ETH krijg je minimaal 1.300 VST
BonusJa, tijdens de public ICO loopt het aantal VST’s dat je voor 1 Ether krijgt af van 2.000 naar 1.300
DividendNee, wel een terugkoop-programma
DataPre-ICO: 30 januari t/m 28 februari 2018
Public ICO: 5 maart t/m 4 april 2018

Plaats een reactie