Peer2Peer lenen via ETHLend

De wereld van de cryptocoins is een financiële. Dus kon een platform waarbij je peer2peer cryptocurrency leent en uitleent niet uitblijven. ETHLend is de eerste die de sprong waagt.

Wat is het idee van ETHLend?

ETHLend gaat het lenen en uitlenen van cryptocurrency via de Ethereum-blockchain mogelijk maken (bekijk hier de ETH koers). Ze creëert daarvoor een platform dat aanbieders en mensen die geld willen lenen bij elkaar brengt.

Op haar website geeft ETHLend aan dat het haar om een hoger doel te doen is: “We willen de democratie naar de leningmarkt brengen. Er zijn veel mensen die geen toegang hebben tot banken, wat betekent dat ze minder toegang tot financiën hebben. Wij willen lenen zonder banken mogelijk maken. Maar vooral willen we het verschil in rentes tussen landen onderling wegpoetsen. En de leenmarkt vóór de mensen, van de mensen maken.”

Om het bovenstaande te realiseren, is een gedecentraliseerde blockchain op basis van Ethereum ontwikkeld. De leningen worden vastgelegd in smart contracts en iedere transactie wordt zichtbaar. Zo kan iedereen zien wat er gebeurt met de leencontracten. De leningen worden via peer2peer-techniek verstrekt. Dat betekent dat ETHLend weliswaar het platform is waar de aanbieder en ontvanger van de lening elkaar ontmoeten, maar de cryptocurrency worden direct van de aanbieder naar de ontvanger verzonden. Datzelfde geldt voor de aflossing van de lening.

Op ETHLend kan de aanbieder van de lening zelf de rente bepalen. Als onderpand worden tokens ingezet die via een smart contract worden vastgelegd. Als de lening niet wordt terugbetaald krijgt de aanbieder van de lening de beschikking over die tokens.

Wat kun je met de munt?

Om de lancering van ETHLend te ondersteunen komt het bedrijf met de LEND. Deze munt is vooral bedoeld om via exchanges mee te handelen. Om de adoptie van token te verhogen gaat ETHLend airdrops organiseren. Twintig procent van de fees worden gebruikt om LEND’s op te kopen en te verdelen onder gebruikers van het platform. Je krijgt met de LEND trouwens ook korting op de fee van ETHLend en sommige functionaliteiten van het platform zijn alleen te gebruiken als je eigenaar bent van deze token. Bekijk hier de ETHLend koers.

Hoe ziet de roadmap eruit?

De ontwikkelaars achter ETHLend zijn al een tijdje bezig en dat zie je terug in de roadmap. In mei van dit jaar is al een Alpha-versie opgeleverd. Daarnaast realiseerde het team ook het reputatie-based lenen, waardoor de leengeschiedenis van leners terug te vinden zal zijn. De ICO vind plaats aan het einde van dit jaar, waarna het team ETHLend gebruiksvriendelijker voor leners en uitleners gaat maken. Daarnaast voorziet de roadmap in het toevoegen van de mogelijkheid om dollars te gebruiken om leningen te verstrekken.

Waarom een ICO?

De ambities van ETHLend zijn groot en datzelfde geldt voor de roadmap. Om die te kunnen realiseren is er veel geld nodig en met deze ICO hoopt het bedrijf dat op te halen.

Hoe ziet de crowdsale eruit?

Aantal uitgegeven coins1.300.000.000
Coins in de verkoop1.000.000.000
PrijsTijdens de pre-sale krijg je 30.000 tokens voor 1 Ether Daarna loopt dat af naar 25.000 LEND voor 1 Ether
BonusNee, wel oplopende prijzen
DividendNee, wel korting op leningen
DataPre-sale: 25 september tot en met 25 oktober 2017
Crowdsale: 25 november tot en met 9 december 2017

Plaats een reactie