IUNGO wil publiek wifi voor iedereen bereikbaar maken

Wie veel reist kent het probleem: juist als je een betrouwbare WiFi-verbinding nodig hebt, is die niet beschikbaar. En als je als ondernemer WiFi aan wilt bieden betekent dat vaak dat je technische kennis aan boord moet hebben, of het netwerk moet laten installeren door een dure specialist. IUNGO wil in dat gat springen en het op eenvoudige wijze mogelijk maken om publiek wifi aan te bieden.

Wat is IUNGO?

Uit de whitepaper van IUNGO wordt direct duidelijk wat zij wil bereiken: “IUNGO is een wereldwijde wireless internet provider die is ontwikkeld met de hulp van een wereldwijde community. We ontwikkelen een community waar iedereen aan kan deelnemen en profiteren van de bijbehorende beloningen voor het uitvoeren van onderdelen van de infrastructuur. Leden kunnen bijdragen door openbare wifi-toegangspunten op hun locatie te installeren en/of het draaien van delen van de service-infrastructuur.”

Kortom: IUNGO wil het aanbieden van wifi makkelijk en eenvoudig maken. De startup stelt dat de partijen die op dit moment op de markt acteren duur of technisch ingewikkeld zijn. Via het platform van IUNGO kan iedereen eenvoudig en snel een publiek wifi access point installeren. Het bedrijf heeft inmiddels een MVP online staan en via deze video kun je zien hoe dat in zijn werk gaat. Via een account van IUNGO kan iedereen inloggen via dat wifi access point en gebruik maken van publiek internet.

IUNGO hanteert een freemium-model. Dat betekent dat het gebruiken en aanbieden van de basisvariant gratis is. Als je als wifi-gebruiker extra’s wilt, zoals VPN en advertentievrij gebruik, dan zul je daarvoor moeten betalen. Datzelfde geldt voor aanbieders van wifi. Die krijgen tegen betaling extra service. Denk hierbij aan gebruiksstatistieken, de mogelijkheid voor e-mailmarketing en extra support.

Wat kun je met de token?

IUNGO geeft de IUNGO token uit. De betalingen via het platform van deze startup zullen met deze token gedaan worden. Voor het gebruik van extra diensten via het platform zal betaald moeten gaan worden en dat gaat via deze token.

Hoe ziet de roadmap eruit?

Het idee voor deze startup stamt al uit 2016. Het afgelopen jaar heeft het team gebruikt om research te doen, de whitepaper uit te werken en een MVP te bouwen. Deze maand vindt de ICO plaats en daarna zal er verder worden gewerkt aan de Alpha versie. Die moet in juni van dit jaar beschikbaar zijn. In augustus volgt er een Android app en in december de Beta-versie. Vanaf begin 2019 wil IUNGO verder op gaan schalen.

Waarom deze ICO?

Om dit idee naar een product te krijgen dat daadwerkelijk op de markt kan worden gebracht is er financiering nodig. Deze ICO wordt vooral gebruikt om die financiering binnen te halen.

Wat zijn de details van deze ICO?

Totaal uitgegeven coins100.000.000 ING
Coins in de verkoop64.000.000 ING
PrijsVoor 1 Ether krijg je 1.000 ING
BonusTot en met 21 januari krijg je 15% bonus.
DividendNee
DataVan 7 december tot en met 31 januari 2018

Plaats een reactie