INS wil het doen van boodschappen veranderen

De manier waarop we boodschappen doen is door de jaren heen niet heel erg veranderd. De supermarkten zijn groter geworden en er bestaan minder groenteboeren en slagers, maar het overgrote deel van de mensen gaat nog steeds met een boodschappenbriefje op zaterdagmorgen naar de grootgrutter. Van die laatste wil INS nu juist af en daarom ontwikkelt ze een marktplaats waarmee leveranciers direct en makkelijk aan de consument kunnen leveren. Om die ontwikkeling te financieren organiseert ze een ICO.

Wat is INS?

In haar whitepaper legt INS kort uit wat volgens haar de kansen zijn die liggen op het vlak van distributie van de dagelijkse boodschappen: “De markt van boodschappen, één van de grootste consumentenmarkten ter wereld, bereikt naar verwachting in 2020 een marktgrootte van 8,5 triljoen dollar. De markt bereikt een digitaal kantelpunt, doordat veel van die groei afkomstig is vanuit online kanalen. Online boodschappen doen, het segment waar INS zich op richt, gaat volgens IDG naar verwachting groeien van 98 miljard in 2015 naar 290 miljard dollar in 2020. Ondanks de enorme groei kent de markt twee grote problemen: machtsmisbruik door de supermarktketens en ineffectieve bevordering van de handel.”

En juist die twee problemen wil INS aanpakken. De startup wil een ecosysteem ontwikkelen waarbij het voor leveranciers makkelijk wordt om direct producten te leveren aan de consument, zonder dat er nog een supermarkt bij aan te pas komt. Volgens het bedrijf zouden de prijzen van de dagelijkse boodschappen daarmee door uitschakeling van de tussenhandel met dertig procent omlaag kunnen.

Om dat te bereiken bouwt INS een marktplaats waar leveranciers van goederen zich voor aan kunnen melden. Via de marktplaats kunnen ze hun producten direct aan de eindgebruiker verkopen. Bij het platform aangesloten fullfillment centra regelen de uitlevering van de goederen. Ook bezorgdiensten kunnen zich aanmelden om de orders ook daadwerkelijk bij de klant te bezorgen. Leveranciers kunnen via het platform reward en loyality programma’s opzetten.

De transacties worden vastgelegd in smart contracts op de blockchain. INS zal gebruik maken van het ethereum-netwerk, maar overweegt op langere termijn een eigen blockchain te ontwerpen. Klanten kunnen de marktplaats gaan gebruiken via een website en een app. Voor leveranciers en fullfillment-partijen komen er aparte sites en apps.

Wat kun je met de token?

INS introduceert de INS Token. De token is vooral voor het handelen op exchanges. Daarnaast geldt de token als betaalmiddel op het ecosysteem van INS. Klanten kunnen er hun boodschappen mee betalen en leveranciers kunnen voor hun loyaliteits- en beloningsprogramma’s de INS token inzetten. Bekijk hier de actuele Insolar koers.

Hoe ziet de roadmap eruit?

Op dit moment heeft INS nog geen werkend product. Dit jaar is ze vooral bezig geweest met het ontwikkelen van het concept en het verwerven van steun van leveranciers. INS geeft op haar site aan dat verschillende top-producenten interesse hebben in het product. Onder andere Unilever en FrieslandCampina staan op de lijst die INS op haar website presenteert. Na de ICO zal INS aan de slag gaan met de productontwikkeling. In het tweede kwartaal van 2018 wil ze de apps ontwikkelen. Het volledige platform moet in het vierde kwartaal van 2018 live gaan. 2019 is het jaar van groei voor INS.

Waarom deze ICO?

INS lanceert deze ICO om twee redenen. Allereerst wil het bedrijf geld ophalen om de ontwikkeling van het platform te kunnen financieren. Ten tweede om de INS Token in omloop te brengen, zodat het ecosysteem gelanceerd kan worden.

Wat zijn de details van deze ICO?

Totaal uitgegeven coins50.000.000 INS
Coins in de verkoop30.000.000 INS. De cap is 60.000 Ether
PrijsVoor 1 Ether krijg je 300 INS
BonusJa. De bonus loopt af van 25% in de eerste week tot 0% in de laatste week van deze ICO.
DividendNee.
DataVan 4 december 2017 tot en met 25 december 2017

Plaats een reactie