Dimensions Network komt met een hybride handelsplatform

Wie optimaal wil profiteren van de volatiliteit van de cryptomarkt is continue aan het switchen tussen verschillende exchanges. Koersen willen per cryptobeurs nog wel eens flink verschillen. Ook het gebruik van fiat-geld en het handelen in futures en opties binnen de cryptomarkt ligt moeilijk. Dimensions Netwerk ziet die problemen ook en komt met een handelsplatform dat de voordelen van de gecentraliseerde en gedecentraliseerde wereld moet gaan combineren.

Wat is Dimensions Network?

In haar whitepaper geeft Dimensions Network direct aan dat ze een serieuze partij met een verdienmodel wil zijn: “Blockchain technologie heeft een aantal technische uitdagingen die moeten worden aangepakt voor het een mainstream product kan worden. Verschillende organisaties hebben aangegeven die aan te willen pakken en de meesten werken aan de noodzakelijke Research en Development om cryptocurrencies een stap verder te brengen. In de meeste gevallen is er geen duidelijke weg naar een verdienmodel voor het financieren van die projecten. Dimensions Network benadert het cryptocurrency ecosysteem vanuit een zakelijke en operationele oogpunt.”

Het verdienmodel wat Dimensions Network neer wil zetten is een hybride handelsplatform. Via dit handelsplatform kan er in cryptocurrency worden gehandeld, maar worden er ook opties en futures aangeboden. Dimensions Network wil banklicenties aanvragen om het mogelijk te maken fiat te kunnen storten en opnemen.

Verder in de tijd wil het bedrijf overstappen naar een gedecentraliseerde techniek via blockchain technologie. Daarmee wordt het platform volledig open en transparant. Gebruikers van Dimensions Network zouden na lancering van het gedecentraliseerde platform zelf de keuze krijgen via welke van de twee technieken ze gebruik willen maken van de exchange.

Daarnaast wil Dimensions Network het mogelijk maken om via het platform te kunnen handelen op andere exchanges. Je krijgt dan de mogelijkheid om via deze start-up cryptocoins te kopen op de exchange waar die op dat moment het goedkoopst zijn. Dat zou je dus tijd en energie gaan schelen. Op dit moment moet je immers zelf in de gaten houden waar de koers het laagst is, je cryptocurrency overmaken naar die exchange en pas dan de kun je de munt aanschaffen. Dimensions Network zou dat overbodig maken.

Wat kun je met de token?

Dimensions Network geeft de Strike Coin uit. De munt is vooral bedoeld als reward token. Oftewel: als je eigenaar van een Strike Coin bent, heb je recht op een stukje winst. Dimensions Network verdeelt vijftien procent van de fees die via het platform worden geïnd onder de eigenaren van de Strike Coin. Deze uitkering zal driemaandelijks plaats vinden in Ethereum tokens.

Hoe ziet de roadmap eruit?

Het bedrijf heeft fase 1 van het product inmiddels gelanceerd. Er staat inmiddels een demo van het platform live. Nog deze maand wil Dimensions Network de Alpha-versie van het platform live brengen. Een kleine publieke lancering moet dan volgen in januari van het volgend jaar, waarna het platform verder vermarkt zal worden. Via de Telegram van Dimensions Network gaf het bedrijf desgevraagd aan de ICO uit te hebben gesteld, om eerst een werkend product te kunnen lanceren.

Waarom deze ICO?

Voor de ontwikkeling van een dergelijk platform is financiering nodig en de ontwikkelaars proberen dat op deze wijze binnen te halen. Daarnaast moet de Strike Coin worden uitgebracht om de uitkering van de fees mogelijk te maken.

Wat zijn de details van deze ICO?

Totaal uitgegeven coins240.000.000 STC
Coins in de verkoop144.000.000 STC
PrijsVoor 1 Ether krijg je 800STC
BonusNee.
Dividend15% van de inkomsten uit transacties worden herverdeeld onder de eigenaren van STC.
DataVan 24 januari 2018 tot en met 24 februari 2018

Plaats een reactie