Debitum wil financiering voor kleine ondernemers makkelijker maken

Wie als kleine ondernemer wil groeien heeft daar vaak een stevig kapitaal voor nodig. Dat is lang niet altijd voorhanden en het krijgen van een lening kost veel tijd en moeite. Daarbij hebben wereldwijd veel bedrijven niet eens toegang tot banken. Debitum wil in dat gat springen en introduceert een nieuwe manier voor het financieren van bedrijven.

Wat is Debitum?

In haar whitepaper maakt het team van Debitum duidelijk wat volgens haar het probleem is op de huidige markt voor bedrijfsfinanciering: “Volgens de wereldbank hebben ongeveer 70% van alle micro, kleine en middelgrote ondernemingen in opkomende markten geen toegang tot krediet. Tegelijkertijd is het midden- en kleinbedrijf de meest veelbelovende doelgroep voor financiers.”

Debitum wil dat gat in de markt opvullen met een hybride platform waarop leningen kunnen worden aangegaan en gefinancierd. Ondernemers die een lening nodig hebben, plaatsen een aanvraag op het platform. Om het risico te beperken brengt de ondernemer daarbij een onderpand in. Wereldwijd kunnen deelnemers met fiat geld deze lening financieren tegen een vooraf bepaalde termijn. Debitum heeft inmiddels een MVP gebouwd die via de website te bekijken en uit te proberen is.

Om deze verstrekking van leningen te ondersteunen werkt Debitum aan extra dienstverlening die gedragen moet gaan worden door de community. Volgens eigen zeggen wil Debitum alle stappen van de financiering aan gaan bieden via haar platform. Dat betekent onder andere dat men in de toekomst de leningen wil kunnen verzekeren, en er een verificatie en risicoanalyse via het platform moet kunnen worden gedaan.

Wat kun je met de token?

Debitum geeft de Debitum token uit. Deze token is voor twee zaken inzetbaar. Allereerst is het de token waarmee deelnemers dienstverleners kunnen betalen voor extra services als risk management en verificatie. Daarnaast wordt de Debitum token gebruikt voor vertrouwenschecks. Deelnemers worden beoordeeld en dat wordt vastgelegd in smart contracts. Voor het gebruik ervan is de token nodig. Bekijk hier de actuele Debitum koers.

Hoe ziet de roadmap eruit?

Debitum is onder een andere naam al sinds 2016 actief op de P2P-leningmarkt en vanaf begin dit jaar bezig met het ontwikkelen van dit idee. De afgelopen maanden zijn gebruikt voor het ontwikkelen van de whitepaper en een proof of concept. Volgende maand moet de ICO worden afgerond, waarna de ontwikkeling van het platform start. In september van dit jaar moet de 1.0-versie van het platform worden gelanceerd binnen een aantal vooraf geselecteerde landen, waarna in het vierde kwartaal het platform wordt doorontwikkeld met onder andere de extra diensten rondom het verstrekken van leningen.

Waarom deze ICO?

Deze ICO wordt om twee redenen georganiseerd. Allereerst speelt de Debitum token een rol in het ecosysteem van het platform en moet daarom op de markt worden gebracht. Daarnaast is er voor de ontwikkeling van het platform geld nodig en op deze manier hoopt Debitum dat binnen te halen.

Wat zijn de details van deze ICO?

Totaal uitgegeven coins400.000.000 DEB
Coins in de verkoop240.000.000 DEB
PrijsVoor 1 Ether krijg je minimaal 6500 DEB
BonusNee, maar het aantal DEB dat je per Ether krijgt, loopt gedurende de token sale wel af van maximaal 7800 DEB naar 6500 DEB
DividendNee
DataVan 25 januari tot en met 25 februari 2018

Plaats een reactie