Crypterium wil voorop lopen bij revolutie bankenwereld

Wereldwijd zijn diverse banken bezig met projecten op het vlak van blockchain. Niet voor niets, de angst dat deze technologie de huidige bankenwereld stevig kan veranderen zit er bij de grootbanken goed in. Crypterium wil die ontwikkeling een extra zet geven en de eerste échte crypto-bank worden. Om die ambitie kracht bij te zetten, organiseert ze een ICO.

Wat is Crypterium?

Op haar website doet Crypterium stevige uitspraken over hoe zij denkt dat de financiële wereld er in de toekomst uit zal zien: “Over 8 jaar zal de crypto-economie meer dan 10 triljoen dollar bedragen. Cryptobanken zullen een hoeksteen zijn in de relaties tussen de gedecentraliseerde economie en het toekomstige dagelijkse leven door de betaalmogelijkheden en -infrastructuur uit te breiden. Daarmee creëert ze nieuwe scenario’s voor cryptocurrency-betalingen en verlaagt ze de betaalrentes.”

In die geschetste toekomst wil Crypterium een belangrijke rol gaan spelen. In haar whitepaper gaat het bedrijf dieper in op hoe ze dat denkt te gaan doen: “Crypterium wordt beschikbaar via IOS en Android en direct ready-to-use via mobiele devices. Anders dan conventionele banken, die er soms weken over doen om betaalkaarten uit te geven, zal de Crypterium Cryptobank transacties voor zowel fiat als cryptocurrency direct verwerken en de uitwisseling tussen die twee mogelijk maken. Met Crypterium’s digitale bank kunnen klanten eindelijk cryptocurrency gebruiken om op fiat geld gebaseerde goederen te kopen zonder transactiebeperkingen en met lage commissie bij iedere van de wereldwijde 42 miljoen betaalterminals en veel internetwinkels en betaalpunten.”

Kortom: Crypterium wil een volwaardige cryptobank worden. De strategie van het bedrijf leunt op vier pijlers. Ten eerste wil de bank het mogelijk maken om mobiel met je cryptocurrency te kunnen betalen bij 42 miljoen betaalpunten. Tegelijkertijd wil ze het voor retailers makkelijker maken om betalingen met cryptocurrency te accepteren. De derde pijler is het faciliteren van het lenen van geld door middel van cryptocurrency. Tot slot wil Crypterium haar technologie via een API openstellen voor andere ontwikkelaars. Dit zou de integratie van toepassingen door andere partijen moeten versnellen.

Wat kun je met de token?

Crypterium geeft de CRPT uit. Deze token is de centrale munt van het ecosysteem van Crypterium. Iedereen die een transactie wil doen via deze bank, zal CRPT nodig hebben om die te voltooien. Het bedrijf wil het ook mogelijk maken om de munt te verhandelen via exchanges. Om de munt in waarde te laten stijgen wordt van iedere transactie 0,5% in CRPT vernietigd. Daarnaast zet de crypto-bank een loyaliteitsfonds op. Dertig procent van de inkomsten uit transacties wordt herverdeeld onder eigenaren en gebruikers van de tokens. De verdeling van dat fonds wordt gebaseerd op het aantal transacties dat iemand via de bank heeft gedaan. Bekijk hier de actuele Crypterium koers.

Hoe ziet de roadmap eruit?

Crypterium heeft onder een andere naam een historie in het contactloos betalen en is daar sinds 2013 al mee aan de slag. Deze cryptobank is een nieuwe tak voor hen en zal ontwikkeld worden na deze ICO. Een globale roadmap is te vinden op de website van het bedrijf. Volgens die roadmap wordt er zeker tot eind volgend jaar gewerkt aan de ontwikkeling van de cryptobank. Het API-platform zou halverwege volgend jaar live moeten gaan.

Waarom deze ICO?

De CRPT speelt een centrale rol in het ecosysteem van Crypterium en moet daarom uitgegeven worden. Daarnaast is er veel geld nodig voor de ontwikkeling van de cryptobank. Volgens de website is de grootte van die ontwikkeling ook afhankelijk van de opbrengst van deze ICO. Bij een opbrengst van 8 miljoen wordt gestart met de ontwikkeling van de bankentak, maar voor de ontwikkeling van het API-deel is bijvoorbeeld al 34,5 miljoen dollar nodig.

Wat zijn de details van deze ICO?

Totaal uitgegeven coins300.000.000 CRPT
Coins in de verkoopMaximale cap is 47 miljoen dollar
Prijs1 CRTP kost 0.0001 BTC
BonusJa. De maximale bonus is 15%. Dit loopt tijdens de ICO af naar 0%.
Dividend30% van de inkomsten uit transacties worden herverdeeld via een loyaliteitsprogramma.
DataHardcap bereikt

Plaats een reactie