CREDITS: een snelle en autonome blockchain

We zijn inmiddels beland bij de derde generatie blockchains. De eerste generatie was die van de Bitcoin. Baanbrekend, maar inmiddels wel aan de trage en dure kant. De tweede generatie maakte het mogelijk om met smart contracts te werken. En inmiddels zijn we bij de derde generatie aangekomen. Die combineert cryptocurrency met smart contracts en is in staat snel en veel transacties te verwerken. CREDITS is de nieuwste in die rij en heeft iets bijzonders aan boord: de mogelijkheid om autonoom te werken.

Wat is CREDITS?

Om duidelijkheid te kunnen geven over wat CREDITS precies is, moeten we eerst de whitepaper erbij pakken. Het ontwikkelteam probeert daarin in twee zinnen de essentie van hun product te duiden: “Het CREDITS platform is een gedecentraliseerd systeem voor directe interactie tussen deelnemers op basis van peer-to-peer. Het platform maakt het mogelijk om financiële diensten te leveren via een gedistribueerde ledger, zelf-uitvoerende smart contracts en de CREDITS cryptocurrency.”

CREDITS is een nieuwe blockchain aangevuld met de techniek van decentralised ledger. Dat laatste betekent dat de database van de blockchain decentraal op verschillende locaties staat. Deze bewezen techniek maakt het hacken van de database lastig. CREDITS vult dat aan met smartcontract technologie die autonoom via cycles en volgens schema te draaien is. Via API’s kan er ingeprikt worden in die smart contracts en kan het aan allerlei producten en diensten gekoppeld worden.

Het development team claimt dat de blockchain ruim een miljoen transacties per seconde kan verwerken en de prijs voor een transactie rond de 0,001 dollar zal komen te liggen. CREDITS maakt geen gebruik van mining-techniek. Alle munten zullen na de ICO in omloop zijn en dit aantal zal dus niet verder groeien. CREDITS levert een Software Development Kit voor ontwikkelaars, zodat zij makkelijk smart contracts kunnen programmeren voor deze blockchain.

Op haar website geef het team aan dat de focus van de blockchain op dit moment ligt bij toepassingen op het vlak van financiële diensten, medicijnen, identificatie, exchanges en het Internet Of Things.

Wat kun je met de token?

CREDITS geeft de CS uit. De CS-token wordt eerst uitgegeven als tijdelijke ERC20-token. Als de blockchain live staat, kun je hem inwisselen voor de definitieve CS-token. De CS is de cryptocurrency van deze blockchain. Alle transacties zullen daarom plaats vinden in de vorm van deze token. Bekijk hier de actuele CREDITS koers.

Hoe ziet de roadmap eruit?

Het team van CREDITS timmert al een tijdje aan de weg en is vanaf januari 2017 bezig met het realiseren van een MVP. Eind vorig jaar is deze opgeleverd en via de website te bekijken. Komende maand wordt de ICO afgerond. Ook de Alpha-versie van het platform zou komende maand het licht moeten zien. De Beta-versie staat gepland voor maart. De pre-release volgt in mei, waarna de definitieve blockchain in juni van dit jaar live zou moeten staan.

Waarom deze ICO?

De plannen van het CREDITS-team zijn ambitieus en om die te realiseren is een stevig budget nodig. Daarnaast speelt de token, zoals bij iedere blockchain, een belangrijke rol in het ecosysteem en moet dus op de markt worden gebracht.

Wat zijn de details van deze ICO?

Totaal uitgegeven coins1.000.000.000 CS
Coins in de verkoop600.000.000 CS
PrijsVoor 1 Ether krijg je 5.000 CS
BonusNee
DividendNee
Data15 februari tot en met 28 februari 2018

Plaats een reactie