Bitcoin Meester Review – Mijn ervaring met deze crypto broker

Ongeveer 10 jaar geleden had bijna niemand nog van cryptomunten en alles daaromheen gehoord. Inmiddels is het veilig om te zeggen dat bijna iedereen wel op de hoogte is van wat het is en dat het grote publiek ook interesse heeft gekregen in deze wereld.

Daarom zijn steeds meer mensen gaan investeren in cryptomunten en zien exchanges een flinke stijging in het aantal gebruikers. Maar welke exchange moet je nu gebruiken? De keuze is namelijk letterlijk reuze. In deze Bitcoin Meester review lichten we alles over de Nederlandse broker uit Aalsmeer uit.

Bitcoin Meester website review

Wat is Bitcoin Meester?

Bitcoin Meester is één van de vele brokers waar je crypto kan kopen en verkopen. Het is een Nederlandse partij en ze bieden meer dan 200 verschillende cryptomunten aan. Dit is dan ook hetgeen waar dit platform op uitblinkt. In vergelijking met andere platforms, zoals Bitvavo, is het aanbod tot nu toe altijd groter geweest.

Eigenaren Boyd Meuleman en Mitchell Zandwijken begonnen het crypto platform in 2017 en hebben inmiddels een prima reputatie opgebouwd. Ze zijn geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en daardoor kan je al uit gaan van een bepaalde mate van betrouwbaarheid. Daarnaast zijn er duizenden klanten die gebruikmaken van het platform die zorgen voor miljoenen euro’s aan handelsvolumes per dag.

Bitcoin Meester is onder de naam Bitladon ook actief in andere Europese landen.

Waarom kiezen voor Bitcoin Meester?

Iedere broker wil natuurlijk zoveel mogelijk gebruikers trekken en daardoor proberen ze zich altijd te onderscheiden van de concurrentie. Hieronder lees je een aantal redenen waarom je voor Bitcoin Meester zou kunnen kiezen.

Eenvoudig crypto handelen

De eerste reden om gebruik te maken van Bitcoin Meester, is dat je op dit platform de mogelijkheid hebt om zowel eenvoudig als snel crypto te traden. Ook voor beginners is het makkelijk om cryptomunten te kopen en verkopen.

Makkelijk betalen en uitbetalen

Niet iedere broker biedt evenveel mogelijkheden als het gaat om betalen en bij exchanges is het vaak niet eens mogelijk om met euro te betalen. Bij Bitcoin Meester zit je echter goed en kan je eenvoudig met iDEAL geld op je account storten. Het geld dat je stort kan je direct omzetten in de gewenste cryptomunt.

Ook het omzetten van je crypto naar euro is bijzonder eenvoudig op dit platform. Zo verkoop je eenvoudig je crypto voor euro’s met één klik op de knop. Daarna kan je je euro’s middels een bankoverschrijving uit laten betalen naar je gekoppelde rekening.

Geen verborgen kosten

Bij Bitcoin Meester is het zo dat wat je ziet ook is wat je krijgt. Dat wil zeggen dat je niet te maken zult krijgen met verborgen kosten. Je weet precies wat je betaalt en waarvoor je het betaalt. Je krijgt echter (nog) geen break-down van de exacte fee die je in euro betaalt.

Groot aanbod

Tenslotte heeft Bitcoin Meester een groot aanbod van meer dan 200 crypto’s. Je kan kiezen uit veel cryptomunten, waardoor er automatisch veel mogelijkheden liggen om te investeren. Houd er wel rekening mee dat er hierdoor ook projecten tussen zitten die een stuk risicovoller zijn dan bijvoorbeeld Bitcoin.

Bitcoin Meester speelt dus in op de vraag naar de markt en het investeren in een project is altijd op eigen risico. Het is dan ook verstandig om zelf goed onderzoek te doen.

Voldoet aan regulatie in Nederland

Bitcoin Meester houdt zich aan alle gestelde regels die in Nederland gelden en moet daarom verplicht een identificatie uitvoeren. Daarnaast hebben ze een officiële registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Bitcoin Meester kosten

Bitcoin Meester kosten storten
Bitcoin Meester kosten storten

Bij een crypto broker krijg je altijd te maken met kosten, anders kan het platform namelijk niet draaien. De hoogte van de kosten kan erg verschillen per broker en vaak is dit een factor waar mensen naar kijken wanneer ze een keuze maken op welk platform ze gaan traden. Uiteraard vind je in deze Bitcoin Meester review ook de kosten die het platform in rekening brengt bij haar klanten.

Als het gaat om transactiekosten, kan je uitgaan van maximaal 1% aan handelskosten. Bij Bitcoin Meester werken ze met een VIP systeem dat gebaseerd wordt op maandelijkse handelsvolume. Behaal jij een hoger VIP-level, dan betaal je ook minder aan transactiekosten. Met 1% aan kosten is het platform een middenmoot, niet duur, maar zeker ook niet goedkoop. Er zijn veel broker die duurder zijn, maar ook zeker een aantal die goedkoper zijn. Zo betaal je bij Bitvavo bijvoorbeeld maximaal 0,25%.

Houd er rekening dat bij kleinere projecten de kosten verder kunnen oplopen, omdat er minder handelsvolume is. Dit wordt ook wel de spread genoemd. Hier verdient Bitcoin Meester overigens niet aan.

Daarnaast krijg je bij vrijwel ieder platform te maken met opnamekosten om je crypto op te nemen (dit is uiteraard niet verplicht). Deze kosten betaal je wanneer je een cryptomunt opneemt, om zo de kosten voor de blockchain te dekken. De hoogte hiervan verschilt per cryptomunt.

Tenslotte kan je nog te maken krijgen met deposit fees. Of je hiervoor moet betalen en hoeveel, is afhankelijk van de betaalmethode waar jij voor kiest. iDEAL en bankoverschrijving zijn gelukkig gratis.

Staking bij Bitcoin Meester

Crypto staking is een manier om wat extra’s te verdienen aan jouw cryptomunten en er zijn redelijk wat platformen waar je dit kunt doen, waaronder Bitcoin Meester. Staking is eigenlijk niets meer dan het vasthouden van cryptomunten in je wallet voor een bepaalde tijd. Als beloning hiervoor ontvang je (dezelfde) cryptomunt. In principe kan je het vergelijken met de rente die je ontvangt bij een bank, wanneer jij je spaargeld daar op een rekening hebt staan.

Het is dus een enorm simpele manier om meer te halen uit je investeringen, zonder risico te lopen op verliezen. Bij Bitcoin Meester is het net zo eenvoudig en kan je crypto staken met 1 klik op de knop. Op dit moment kan je 15 verschillende coins staken op het platform. De rente die je hierover kan ontvangen is prima, namelijk ergens tussen de 2 en 10,5 procent. Dat is in ieder geval veel meer dan dat je bij een bank ontvangt.

De rente voor het staken op Bitcoin Meester wordt iedere dag uitgekeerd. De beloningen worden gestort in je staking wallet. Let er op dat wanneer jij de munten uit deze wallet haalt, de stakes van die dag verliest. Je kan echter wel altijd ervoor kiezen om je crypto uit je staking wallet te halen en je hoeft het dus niet verplicht vast te zetten voor een bepaalde periode.

Bitcoin Meester review: De ervaringen van gebruikers

Jij kent het vast ook wel. Wanneer je twijfelt om gebruik te gaan maken van een product of dienst doe je eerst even wat onderzoek. Een factor waar je dan ongetwijfeld ook naar kijkt, zijn de ervaringen van gebruikers. Zij weten immers al hoe goed of slecht de dienst is. Dat is dus exact waar we hieronder naar gaan kijken: ervaringen van gebruikers met Bitcoin Meester.

Om achter deze ervaringen te komen, werpen we een blik op Trustpilot. Hier kunnen gebruikers reviews achterlaten en een score geven van 1 tot 5.

In het geval van Bitcoin Meester zijn er al meer dan 1500 reviews achtergelaten. Het valt op dat het platform vrij goed scoort: namelijk een 3,8 gemiddeld (een 7,6/10 dus). Gezien het feit dat ze zoveel reviews hebben, is dat een prima gemiddelde. Maar waar hebben ze dit gemiddelde aan te danken?

De goede scores zitten hem vooral in het feit dat het platform makkelijk in gebruik is en daardoor ook voor beginners erg toegankelijk. Daarnaast vinden veel mensen het een pluspunt dat het aanbod relatief groot is.

Aan de andere kant zijn er ook mensen die minder goede reviews achterlaten. Zij hebben problemen ondervonden met het platform en meestal heeft het iets te maken met de handelskosten. Gelukkig heeft Bitcoin Meester wel een relatief goede support en ook onder negatieve reviews reageren ze meestal.

Over het algemeen kunnen we dus concluderen dat Bitcoin Meester een redelijk goed en betrouwbaar platform is, afgaande op de ervaringen van gebruikers.

Bitcoin Meester ervaringen
Bitcoin Meester ervaringen

Bitcoin Meester contact

Wanneer je zit met een vraag of een probleem, wil je dat uiteraard zo snel mogelijk opgelost hebben. Het meest logische om te doen is dan contact opnemen met de support. Niet bij iedere crypto broker is dit even goed geregeld, maar hoe zit dat met Bitcoin Meester?

De support bij Bitcoin Meester is over het algemeen goed geregeld. Je hebt namelijk meerdere contactopties. De eerste optie die je hebt is via e-mail. Ze streven er dan naar om binnen 2 uur een antwoord te geven, maar dit kan natuurlijk ook wat langer duren. Zeker wanneer de crypto koersen snel stijgen of dalen kan de helpdesk er wat langer over doen.

Wil je liever wat sneller geholpen worden, kan je contact opnemen met de live chat. Deze is beschikbaar van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 17:00.

Vaak is bellen de snelste manier voor het oplossen van een probleem en gelukkig kan je Bitcoin Meester ook op die manier bereiken. De telefonische support is op dezelfde dagen en tijden bereikbaar als de live chat. Ook ook op social media is Bitcoin Meester zeer actief.

Conclusie review: wel of geen Bitcoin Meester gebruiken?

Marktkapitalisatie

Beginner-proof
Handelskosten en transparantie
Functionaliteiten
Support

Samenvatting

In dit artikel hebben we uitgebreid gekeken naar de broker Bitcoin meester. Als het goed is ben jij nu het één en ander te weten gekomen over dit platform. We hebben een blik geworpen op wat het is en wat de exchange je kan bieden, de kosten, de mogelijkheden met staking en de ervaringen van gebruikers.

Het trekken van een conclusie is op basis van de gegevens in deze Bitcoin Meester review relatief eenvoudig. Bitcoin Meester is namelijk een degelijk platform waar je bijna altijd wel op kunt vertrouwen. Het platform is toegankelijk voor vrijwel iedereen en daarom is Bitcoin Meester aan te raden.

Natuurlijk kan je ook kiezen voor een andere broker of exchange als jij denkt dat deze beter bij je past. Vind je de hoogte van de transactiekosten bijvoorbeeld het belangrijkst, dan kan je kijken naar een exchange met lagere kosten dan Bitcoin Meester. Er zijn namelijk goedkopere opties, maar Bitcoin Meester zelf is ook zeker niet duur.

4.5
Is Bitcoin Meester betrouwbaar?

Bitcoin Meester behoort tot de grootste brokers van Nederland en heeft een hoge naamsbekendheid. Mede door de vele reclames en sponsoring van voetbalclubs (zoals AZ). Verder is Bitcoin Meester geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en hiervoor zijn strenge eisen gesteld door de bank.

Wat zijn de kosten bij Bitcoin Meester?

Bij Bitcoin Meester betaal je per transactie, dit is momenteel maximaal 1% per trade. Afhankelijk van je handelsvolume kan je korting ontvangen op deze kosten. Je betaalt dus voor iedere koop- en verkooporder.

Is Bitcoin Meester geschikt voor beginners?

Zeker weten! Sterker nog, Bitcoin Meester/Bitladon richt zich op beginnende crypto investeerders door een makkelijk platform aan te bieden. Het platform is duidelijk in gebruik en eenvoudig ingericht.